Knokkel-loftet braker sammen i full ufordragelighet

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 8. november 2022 | 18:55

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Torbjørn Jagland er eitrende forbanna på Gro Harlem Brundtland. De ryker sammen i en nevekamp der gamle hofter og knokler skaker i sammenføyningen både verbalt og fysisk.

Det er så tastaturet skvetter veggimellom når vår tidligere landsmoder knaker i sammen føyningene. Gros ord oser da vedtatt som lov her i Norge må skjønne. Jagland på sin side har vekten av Europarådet bak seg i den liksomjobben han fikk for å få han ut av landets politikk. Ut av syne ut av sinn… Men nå er begge på den norske arena og har knoklene frie til å ytre sine mer eller mindre gjennomtenkte meninger til publikums skue.

Les også: Jagland kritiserer Gro Harlem Brundtland: – Jeg blir så eitrende forbanna

Det hele fremstår som en bitter etterdønning da Thorbjørn aldri fikk den annerkjennelsen fra landsmoderen han mente han fortjente. Som et bortskjemt barn hamrer han nå løs på en ytring verken han eller Gro har noen som helst innvirkning på (heldigvis). Det er på tide man lar knoklene og de verbale kraftsalvene få hvile når man etter legens ordrer har fått beskjed slikt engasjement kan forårsake beinbrudd der det ikke skal forekomme.

Sakens anledning er fra Gro sin side at man ikke må lukke øynene. Verdens undergang er nært forestående ang klimaspørsmålet. «Ikke lukk øynene. Vit at det er kort tid igjen, og gjør det du må,» sa Brundtland som en oppfordring til politikerne på klimatoppmøtet.

Jagland hamrer med en hammer han knapt nok klarer å løfte og i sin vante tro drar eksempler som Wisting-feltet opp av hatten sin som et eksempel. Man skulle tro de begge var smittet av en viss tenåring fra Sverige i sin iver om å løse «klimakrisen» der de formaner vår «eminente» statsminister til å gjøre « det rette» på klimatoppmøte i Sharm el-Sheikh.

Brundtland som tydelig har innsett hennes tid på jorden snart er over kan like gjerne referere til hennes egen avgang til den andre siden når hun sier. «Ikke lukk øynene. Vit at det er kort tid igjen, og gjør det du må». Noe som i praksis er gjeldene for de begge.

Bruntland som på sin side er tilhenger å holde folket i uvisse hva som skjer i maktens korridorer bør trå varsomt. Hennes siste fadese der hun sa på direktesendt TV at « vi har ikke lenger kontroll på hva folket blir fortalt» burde si sitt. Jagland på sin side har skvalpet over med sine ytinger fra Europarådet der han har hatt tjener som fyller badekaret til den daglige bløtgjøringen. Dessverre ser det ikke ut til å ha en langvarig effekt på hjernen.

Er Støre blitt en lystløgner som går inn for å villede folket?

mest lest