Støre om «skrekkmålingen»: – Jeg har tro på at vi skal komme opp igjen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 11. november 2022 | 04:55

Statsminister Jonas Gahr Støre, mener «skrekkmålingen» er kjip og altfor dårlig. 

Ap har fått det store 16,9-sjokket, skriver Dagsavisen.

Støre sier i et intervju med Dagsavisen at målingen er nedslående, og noe de vil ta på største alvor. Han mener det må jobbes med kommunikasjonen til velgerne.

– Jeg syns også dette er kjipt, og jeg tar det personlig. Men den vondeste er å tenke på alle de der ute i partiet, de frivillige, de som står på valglister, som opplever dette som en nedtur. Men jeg ser også en vilje til samling. Vi skal stå sammen, og jobbe som et lag, sier Støre.

– Det går ikke an å si at velgere tar feil når de sier sin mening. Jeg merker at veldig mange går til gjerdet. Der ligger det en mulighet for oss, at vi har velgere som ønsker en samfunnsretning med mer rettferdighet, mindre forskjeller, en politikk som kan få prisene ned. Det tror jeg treffer mange i hverdagen også. Da er det vår jobb å få tilliten tilbake, sier Støre.

Støre nevner prisvekst og inflasjon som forklaring på dårlig meningsmåling.

– Prisveksten rammer både folk og bedrifter hardt. Og selv om vi har prioritert billigere barnehage, dobbelt fagforeningsfradrag og lavere skatt for alle med vanlige inntekter, blir det meste spist opp av høyere priser og dyrere lån. Det er slik at folk opplever en vanskelig tid, sier Støre.

Les også: 16,9 %: Historisk «skrekkmåling» for Ap

Støre sier videre at de vil utvikle ny politikk på arbeid, velferd og grønn industriutvikling.

– Jeg har tro på at vi kommer gjennom dette. Det er jeg sikker på at vi skal klare! erklærer Støre.

Han har tro på at Arbeiderpartiet vil komme opp igjen.

– Jeg har tro på at vi skal komme opp igjen! Av våre velgere har noen gått til SV og noen til Høyre, men de aller flest har gått til gjerdet. Der ligger det et håp for oss om å få dem ned derfra igjen, sier Støre.

– Det finnes ikke et alternativ til Støre i Ap

mest lest