Fox News vil ikke støtte Trump om han stiller til valg igjen

Avatar photo
Publisert 15. november 2022 | 19:00

– Vi har vært tydelige med Donald. Vi kan ikke gi ham vår støtte om han stiller som predisent igjen.

Lachlan Murdoch er styreleder og administrerende direktør i Fox Corporation, som eier Fox News og en rekke andre mediekanaler. Han er også medformann i selskapet News Corp, som eier The New York Post.

Lachlan (51) er sønn til Rupert Murdoch (91), grunnleggeren av Fox News og en rekke andre medieselskaper.

Både Lachlan og Rupert skal angivelig være mer interessert i å se Ron DeSantis som USAs neste president, ifølge en ikke-navngitt kilde i News Corp som den britiske avisen i News har snakket med.

– Vi har vært tydelige med Donald. Der har vært en dialog mellom Rupert og Donald hvor Rupert har gjort det klart at vi ikke kan gi ham vår støtte om han stiller som predisent igjen, sier kilden.

Les også: Atle Antonsen har bedt om fritak fra P4-program

Dette skjer etter at flere av Murdochs medier, the New York Post, Fox News, og the Wall Street Journal alle gikk ut med kraftsalver mot Donald Trump, etter han skuffet i det amerikanske mellomvalget.

– Lachlan har vært imponert over Ron DeSantis en god stund nå. Innad i organisasjonen vår er DeSantis ansett som en mer stueren versjon av Trump, skal kilden ha sagt.

DeSantis, som har blitt omtalt som «DeFuture» av the New York Post og «den nye lederen for det Republikanske parti» av Fox News, har foreløpig ikke annonsert noe presidentkandidatur.

Det er forventet at Trump skal annonsere at han vil stille som president til valget i 2024. Trump har selv hintet til «en stor kunngjøring» fra sitt hjem i Mar-a-lago 15. november.

Tidligere ansatt grilles av Musk på Twitter

mest lest