TV 2 og Discovery reagerer på anklagene mot Atle Antonsen

Avatar photo
Publisert 15. november 2022 | 17:41

Poet og samfunnsdebattant Sumaya Jirde Ali annonserte i dag at hun har politianmeldt Atle Antonsen for rasisme.

Hendelsene skal ha skjedd på et utested der Ali møtte en utagerende Antonsen.

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 sier til NRK at det som beskrives av Ali i hennes Facebook-innlegg er en opprørende lesning.

– At det rammer den personen som kanskje har opplevd det verste vår offentlige debatt har å by på, gjør det selvsagt mer alvorlig. Nå er dette under politietterforskning, og Antonsen har ingen pågående oppdrag for TV 2. Så er dette selvsagt også en krise for Atle Antonsen, sier hun til NRK.

På spørsmål om hvor vidt det er besluttet ny sesong og «Kjære landsmenn» og om hendelsen får noen innvirkning for Antonsens videre samarbeid med TV 2 svarer Haldorsen:

– Det er for tidlig å si noe om. Saken ble kjent for oss da den ble kjent på Facbook og for media.

TV 2 vil ivareta Antonsen

Haldorsen sier videre at de ikke kommer til å avpublisere det de har, av «prinsipielle årsaker».

– Atle Antonsen har ingen pågående prosjekter i TV, og vi jobber ikke nå aktivt med ham. «Kjære landsmenn» er ferdig utspilt. Vi må ivareta Antonsen samtidig som vi fordømmer det vi får beskrevet her. Vi må senere avgjøre om dette vil få noe å si for et videre samarbeid med Antonsen, sier hun.

Må ta hensyn til begge parter

Discovery sender programmet «Kongen befaler» der Antonsen er programleder.

– De handlingene som beskrives i posten til Sumaya Jirde Ali, er helt uakseptable, og dette er en alvorlig og trist sak. Det er også en politisak, skriver kommunikasjonsdirektøren i Discovery Hanne McBride i en e-post til NRK.

McBirde skriver videre at det er deres oppgave å ivareta menneskene som er på skjerm hos dem.

Hun skriver og at de ikke har hatt kjennskap til saken før i dag og at de «bestreber å opprette og opprettholde en dialog med de som var involvert, og få kunnskap om deres opplevelse».

– Det gjelder både Sumaya Jirde Ali og Atle Antonsen. Det hensynet veier tungt, og eventuelle vurderinger om fremtidige sesonger og episoder er det ikke naturlig å verken forskuttere, konkludere eller kommentere på nå.

Tidligere ansatt grilles av Musk på Twitter

mest lest