I morgen skal sosialistene lyve til deg

Avatar photo
Publisert 16. november 2022 | 21:43

Dette er en kommentar og gir uttrykk for skribentens meninger.

Fra i morgen og ut året jobber kvinner ikke gratis.

17. november markeres som likelønnsdagen av venstresiden.

Fellesorganisasjonen (FO) skriver på sine nettsider:

«Likelønnsdagen markerer den dagen i året en gjennomsnittlig mann har tjent en gjennomsnittlig kvinnes inntekt. Kvinner tjener fremdeles bare om lag 87 prosent av det menn gjør. Hvis vi legger statistikken til grunn, jobber kvinner i Norge i teorien gratis ut året fra 17. november.»

Tradisjonen tro kommer venstresidens partier og ungdomspartier til å dele det samme budskapet på sosiale medier for å markere denne dagen.

Problemet er at de lyver. Kvinner jobber ikke gratis, og å antyde at de gjør det er ikke noe mer enn misledende og splittende.

Det er riktig at menn tjener mer enn kvinner i Norge. Store deler av dette lønnsgapet er oppklart. Vi har nemlig funnet ut hvorfor menn tjener mer – for lenge siden. Men ingen av forklaringene innebærer undertrykkelse eller diskriminering av kvinner.

Biologi

En av de mer innlysende årsakene bak lønnsgapet er de biologiske forskjellene mellom kvinner og menn som gjør at vi foretrekker å jobbe i forskjellige yrker.

Den berømte psykologen og tidligere Harvard-professor Jordan Peterson ble berømt da han forklarte for Channel 4-ankeren Cathy Newman hvordan 40 år med solid forskning viser at menn liker å jobbe med ting, og at kvinner liker å jobbe med folk.

Intervjuet med Peterson og Newman, som i skrivende stund har 41 millioner visninger, har blitt et monument i likestillingsdebatten.

Dette er årsaken til at det er soleklart flere kvinner som blir sykepleiere og lærere. Det forklarer også hvorfor det er soleklart flere menn som blir ingeniører.

Det må også nevnes at yrkene som kvinner dominerer i stor grad tilhører offentlig sektor og har lavere lønninger. Hele 70 prosent av arbeiderne i offentlig sektor er kvinner.

Menn derimot er mer aggressive og villige til å ta risiko enn kvinner. Dette er årsaken til at 80 prosent av gründere er menn.

Et paradoks innen likestilling, er det at jo mer frihet kvinner og menn får til å leve livene sine som de selv ønsker, jo større blir forskjellene mellom kvinner og menn.

Norge og våre naboland er gode eksempler på dette, ettersom vi har mer kjønnsdominerte yrker enn hva man ser i andre land med mindre likestilling og færre rettigheter for kvinner.

Menn på toppen trekker snittet opp

På nettsidene til Statistisk Sentralbyrå (SSB) opplyser byrået at menn med svært høye lønninger bidrar til å trekke menns gjennomsnittslønn opp.

På Kapitals liste over norges 400 rikeste mennesker, er det bare 48 kvinner.

Måler vi lønnsgapet ut fra medianlønn, har kvinner 94,1 prosent av menns lønn. Det er altså et betydelig mindre lønnsgap enn når vi bruker gjennomsnitt som mål.

Kvinner jobber mer deltid

Kvinner jobber langt mer deltid enn hva menn gjør.

Blant kvinner er det 46 prosent som jobber deltid, mens det blant menn er 25 prosent.

For ordens skyld må det understrekes at dette tallet inkluderer arbeidstakere som har flere deltidsjobber samtidig.

Likevel er det slik at deltidsjobber ofte er lavere lønnet enn heltidsjobber, også hvis en regner om lønnen til å tilsvare heltid.

Deltidsarbeid bidrar til å trekke gjennomsnittslønnen ned for kvinner, sammenlignet med menn.

Mødre vil være hjemme med barn

Kvoter i foreldrepermisjon er i seg selv bevis på at politikerne er misfornøyde med hvordan norske familier fordeler foreldrepermisjonen når de har friheten til å velge selv.

Kvotene eksisterer nettop fordi når kvinner får friheten til å bestemme selv, så blir nybakte mødre oftere hjemme med barnet enn pappa. Mødre tar gjerne hele permisjonstiden.

Dette skjer fordi familier ofte kommer frem til at de ønsker å ha mor mer hjemme med barnet sitt. Det er ikke fedrene som tvinger mødre til å passe på barnet deres.

Man kan gjerne kalle de biologiske dynamikkene som er i bevegelse her for «morsinstinkt».

Dette liker ikke venstresiden. Derfor tvinger de kvinner ut i arbeid, samtidig som de presser menn til å bli hjemme med barn, slik at sosialistene kan forsøke å minimere lønnsgapet.

Men det er ikke bare sosialistene som skal ha kjeft for dette. Også Høyre og KrF inviterer seg selv inn i andres hjem for å bestemme hvordan familier skal fordele foreldrepermisjon.

Slik politikk handler ikke om barnets beste. Det handler om likestilling i det absurde. Det handler om lønnsgapet.

Likhet krever forkastelig tyranni

Skal vi bruke politiske muskler for å oppnå et samfunn hvor menn og kvinner tjener nøyaktig det samme, så må man enten nekte menn å gå til yrker som har høye lønninger, eller så må man nekte kvinner å jobbe i yrkene de trivest i.

Et alternativ til å tvinge folk til å jobbe med ting de ikke har lyst til å jobbe med, er å gjøre Norge til et marxistisk samfunn hvor staten bestemmer lønnen folk skal få – basert på kjønnsdiskriminering.

Dette er så klart to helt forferdelige alternativer, som ikke ville medført seg noe annet enn elendighet.

Det beste er så klart å akseptere at i et fritt land, så vil ulike mennesker ta ulike valg.

Lønn bør bestemmes av hvordan arbeid verdsettes av frie markedskrefter. Lønn bør ikke bestemmes av hva man har mellom beina.

Dessuten er der viktigere ting i livet enn penger. Vi ikke tvinge kvinner til å ape etter menn ved å bli brødvinnere. Kvinner vil aldri bli lykkelige om vi reduserer de til tannhjul i et økonomisk system. Kvinner bør få lov å jobbe med det de liker å jobbe med.

Å mislede folk skaper problemer

Venstresiden liker å antyde at siden kvinner tjener mindre, så er det bevis på at kvinner er offer for urettferdig behandling. Dette kunne ikke vært lenger fra sannheten. I dag har kvinner en rekke særegne rettigheter som de tildeles på bekostning av menn.

Den norske staten diskriminerer mot menn. Ikke kvinner.

Kjønnspoeng for kvinner deles ut til 120 studieprogram, samtidig som menn bare får kjønnspoeng til 7 studieprogram. Det viser en oversikt NRK har laget.

Kjønnspoeng er noe staten bruker for å sørge for at en kvinne skal få studieplassen til en mann som har bedre karakterer enn kvinnen. Sjeldent gjør de det omvendte.

Årsaken til at vi diskriminerer så grovt mot menn i utdanning – selv om gutter gjør det dårligere på skolen enn jenter – stammer fra en omfattende spredning av løgner og konspirasjonsteorier om kjønn. Lønnsgapet er et eksempel på dette.

Diskriminering – utelukkende rettet mot menn – skjer også på andre måter. Kjønnskvotering i arbeidslivet er et eksempel på dette.

Forskningsbenektelse

Da Annie Lööf var gjest hos Skavlan i 2017, sa hun at vi lever i et samfunn hvor kvinner møter hindringer i livet som holder de tilbake. Eksempelet hun valgte å bruke for å illustrere poenget sitt, var at Sverige aldri før hadde hatt en kvinnelig statsminister.

Lööf har rett i at der er hindringer i veien for de som vil ha den viktigste jobben i hele Sverige, men hun har ikke rett i at dette er hindringer som bare holder kvinner tilbake. Menn møter nemlig også hindringer og konkurranse. Men så lenge menn generelt sett er mer aggressive og villige til å ta risiko, så vil det være flere menn som klarer å overkomme hindringene de kommer over.

Det Lööf gjør feil, er å antyde at hindringer i samfunnet eksisterer kun for kvinner, og at hindringene er målrettet mot kvinner.

Grunnen til at Lööf antyder noe så tåpelig, er at hun rett og slett ikke forstår de biologiske forskjellene mellom kvinner og menn. Og ikke ønsker hun å forstå, heller.

Hennes skepsis og manglende kunnskap rundt forskning på kjønnsforskjeller kom klart og tydelig frem da hun sa at hun «ikke trodde» på de påstandene Jordan Peterson la frem for henne i intervjuet hos Skavlan.

Menn tjener pengene, kvinner bruker de

Noen på venstresiden aksepterer riktig nok at kvinner tjener mindre på grunn av egne, frie valg de selv tar.

Men lønnsgapet er fortsatt problematisk, mener noen av de. De mener at hvis en kvinne tjener betydelig mindre enn en mann, og hun gjør seg økonomisk avhengig av en mann, så vil det kunne gå ut over kvinners makt som forbrukere.

Men denne bekymringen kan man lett løfte fra disse kjønnsbesatte sosialistenes skuldre ved å vise til at kvinner står bak hele 80 prosent av avgjørelser i forbrukerhandel, ifølge Forbes.

Hvordan er venstresidens løgner skadelige?

Det er helt forståelig at kvinner ender opp med å tro at de blir undertrykt og diskriminert når man ser på samfunnsdebatten i Norge rundt kjønn og lønn.

Men dette er ikke tilfellet.

Å manipulere kvinner til å tro at menn undertrykker de, og at menn har skapt et system som holder kvinner tilbake, vil selvfølgelig få konsekvenser.

I dag føres det en stygg og diskriminerende likestillingspolitikk i Norge som straffer menn for å være menn. Men det er ikke bare kjønnskvotering og kjønnspoeng vi har fått.

Konspirasjonsteoriene som sirkulerer på venstresiden rundt lønnsgapet har også skapt et fiendtlig debattklima for de som tror på forskning, biologi, og frihet til å velge selv.

Da tidligere likestillingsminister Linda Helleland (Høyre) ble spurt hvor godt begrunnet det er å ha som mål om at bedrifter må bestå av et 50/50 kjønnsdelt styre, så fikk hun sjokk.

For Helleland var ikke svaret på dette spørsmålet bare åpenbart. Det at noen i det hele tatt kunne stille et slikt spørsmål rokket ved hele verdenssynet hennes. Hun var i vantro. Så ble hun rasende sint.

– Vi kvinner har lyst på makt og kapital slik som menn har hatt lenge, svarte Helleland på spørsmålet hun fikk.

Men Linda Helleland er ikke dum. Hun er en voksen og intelligent kvinne i et seriøst parti.

Så hvordan kan det ha seg at hun er så uvitende til vitenskap på kjønn som går flere tiår tilbake?

Jeg tror hun rett og slett ikke bryr seg. For de fleste er det enkelt å se på lønnsgapet og hoppe til enkle konklusjoner om at dette må være urettferdig på ett eller annet vis. Det er enkelt å se for seg at undertrykkelse av kvinner forårsaker lønnsgapet når man ikke har studert fenomenet nøye.

Det å lese seg opp på biologiske kjønnsforskjeller er uansett så krevende at svært få mennesker gidder å gjøre det. Derfor er det også enkelt for Linda Helleland å slippe unna med løgnene sine.

I dag har løgnene om lønnsgapet grodd seg så fast i samtiden at folk som snakker ærlig om lønnsgapet ikke møtes med nusgjerrighet, men forakt og raseri.

Hvis du tror kvinner liker å jobbe med folk, at mange kvinner liker å jobbe deltid, eller at mange kvinner liker å være hjemme med barn mens mannen forsørger de, så er du en gammeldags kvinnehater.

Ikke tro på løgnene

Det er mange faktorer som bidrar til at menn tjener mer enn kvinner. Mange av disse faktorene er vi godt kjent med. Nesten hele lønnsgapet er i dag oppklart.

Diskriminering mot kvinner er ikke en årsak for lønnsgapet så vidt vi vet. Vi har heller ingen forskning som tilsier at dette er tilfelle.

Ha det i bakhodet når sosialistene skal lyve til deg i morgen.

Nei, Atle Antonsen er ikke en typisk hvit mann: Han er en mektig drittsekk med rusproblemer

mest lest