Må opprette «politipost» til tross for at landets største politistasjon ligger et steinkast unna!

Avatar photo
Jørgen Granberg
Journalist
Publisert 17. november 2022 | 14:22

Dette innlegget gir uttrykk for skribentens meninger.

Oppretter «politipost» på Tøyen torg i håp om å stoppe den ekstremt stedlige eskalerende voldsutviklingen

Målsettingen for Oslo PD er å ha fire politibetjenter på plass innen julefeiringen 2022. Innspillet og tiltaket om en egen «politipost» kommer fra «Enhet sentrum» i Oslo politidistrikt, skriver Avisa Oslo. 

De fire politibetjentene som blir stasjonert på denne mini «politiposten» på Tøyensenteret, skal få tildelt lokaler på selve bydelshuset på Tøyen torg.  

Ifølge Politiforum og Avisa Oslo, har «Enhet sentrum» i dag 13 prosent av alle straffesaker og 12 prosent av alle patruljeoppdrag i hele Norge. Hvor de eventuelt har hentet denne statistikken fra, er så langt ukjent for meg.  

Forebyggende
Justisminister Emilie Enger Mehl sier i sakens anledning at det er viktig at politiet har tid til å snakke med folk, være til stede, jobbe forebyggende og ikke minst få informasjon om hva som rører seg.  

– Da er dette et stort pluss, sier Mehl, som ikke utelukker at prosjektet med tiden kan utvides også til andre bydeler.  

I flere tiår har forebyggende virksomhet vært en av kjerneoppdragene hva politiets viktigste samfunnsoppdrag angår.  

Dette arbeidet alene, eller sammen med andre naturlige samarbeidspartnere, skal i all hovedsak redusere kriminelle handlinger, uønskede hendelser, begrense skadevirkninger samt hindre gjentakelse.  

Sett i relasjon til flere tiårs særdeles iherdig arbeidsinnsats på den forebyggende politiinnsatsen, er det åpenbart at denne beskjeftigelsen fra politiets side ikke har ført frem.  

Tøyen
Tøyen og dets nærområde er et av mange bydelsområder i og rundt selve Oslo, som politiet nå åpenbart er i ferd med å miste sin autoritet og kontroll over.  

I slutten av forrige måned, ble en 18 år gammel skutt i overkroppen på Tøyen torg, og alvorlig skadet. Nå i ettertid, er en mann i 20 årene pågrepet og siktet for ovennevnte hendelse.  

Han er fra før godt kjent for politiet. Han har så langt nektet å forklare seg for politiet, ifølge enhetsleder, Grete Lien Metlid, ved Oslo PD.  

Sette halen på grisen
Når skal vi trekke fra gardinene, åpne øynene og erkjenne at opprettelsen av en «politipost» på Tøyen torg ene og alene skyldes en importert voldskultur vi her i landet ikke var forberedt eller ante konsekvensene av!? 

Hvorfor skriver ikke de «vanlige» mediene sannheten om hvorfor, samt at dette er et resultat av en mange tiårs fullstendig ukontrollert, og ikke minst en sikkerhetsuansvarlig innvandring satt i system av våre folkevalgte politikere.  

Relatert til den svært omdiskuterte Politireformen, er det nå bemerkelsesverdig at Oslo PD oppretter en «nær-politipost», hvorpå justisministeren ikke ser bort fra at denne ordningen også kan videreføres til andre bydeler.  

Somalia
Når det gjelder skyting, knivstikking og andre alvorlige voldshendelser i Tøyen og/eller området Grønland, er det ifølge informasjoner iNyheter har innhentet – i all hovedsak ungdom med somalisknorsk bakgrunn.  

Hvem?
iNyheter har spurt en av Oslo PDs erfarne operative polititjenestemenn om hvem av Oslo PD sine tjenestemenn som eventuelt kan ønske seg denne politiposten på Tøyen torg. Hans svar var kort: 

«Ja, lykke til med den posten… bør være skuddsikre lokaler..;) Aner ikke hvem som får gleden av å bemanne den..».

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest