På bunn i internasjonal kåring

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 23. november 2022 | 05:53

Statsminister Jonas Gahr Støre havner på bunn i internasjonal kåring.

Blant 22 statsledere verden over, er Norges statsminister en av dem som er minst likt av egne innbyggere, skriver Aftenposten.

I Norge sier 71 prosent at de er litt eller svært misfornøyd med Støre. Det er det dårligste resultatet han har fått så langt i denne undersøkelsen, som har tall tilbake til januar 2022.

Målingen er gjennomført av amerikanske Morning Consult, og 834 nordmenn har svart via nett. Et av spørsmålene er om man er fornøyd eller misfornøyd med sitt stats- eller regjeringsoverhode. Analysebyrået gjennomfører ukentlige meningsmålinger blant innbyggerne i 22 land.

Kun Tsjekkias statsminister Petr Fiala og Sør-Koreas president Yoon Seok-youl scorer lavere av de 22 statslederne som er omfattet av undersøkelsen.

Overfor Aftenposten understreker partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet at dette ikke er hyggelig lesning for de som er glad i Arbeiderpartiet.

– Som statsminister er Jonas regjeringens og landets fremste og mest synlige person. Når mange opplever en usikkerhet rundt egen økonomi og merker at dagens situasjon rammer dem hardt, er beskjeden tydelig. Det treffer både Arbeiderpartiet og spesielt Jonas Gahr Støre, sier Stenseng.

Verre og verre: Nå kun 15,4 prosent for Jonas Gahr Støre

mest lest