Tenåring knivstukket i Mandal – to gutter pågrepet med blodig kniv på buss

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 23. november 2022 | 10:35

Saken omtales som grov.

To gutter under 18 år er siktet etter at en annen ung gutt ble skadet i en voldshendelse i Mandal sentrum mandag kveld.

– Vi pågrep to gutter under 18 år som nå har status som siktede i saken, forteller politiadvokat Berit Woxen i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Det var litt over klokken 21 mandag kveld at politiet fikk melding om en voldshendelse ved Altisenteret i Mandal sentrum.

Da politiet kom til stedet var allerede en ung gutt fraktet til sykehus med ambulanse.

– Saken i seg selv er en alvorlig hendelse som prioriteres høyt. Ungdom under 18 år gjør det ekstra alvorlig, sier politiadvokat Berit Woxen.

Tirsdag var politiet tilbake på stedet hvor volden skal ha skjedd. Da kunne man se tydelige blodspor på veggen til kjøpesenteret.

– Fant kniv

Fædrelandsvennen har snakket med en av passasjerene på bussen der de to guttene ble pågrepet.

– Jeg satt på bussen, da den ble stoppet av politiet utenfor kjøpesenteret. Før det hadde det jeg mener var tre unge menn eller ungdommer, kommet inn og satt seg rolig på seteradene overfor meg. Jeg tenkte ikke noe mer på dem, før politiet stormet inn og la dem i bakken, sier busspassasjeren.

Etter pågripelsen fant politiet en blodig kniv bakerst i bussen.

– Det er en krevende sak når det er ungdom i bilde. Når det blir så offentlig kjent går det nok mye rykter. Vi må la etterforskingen gå sin gang og ikke være med om å blusse opp om rykter, sier koordinator for rus og- kriminalitetsfeltet i Lindesnes kommune Anette Strandmyr til NRK.

Strandmyr ser på slåssingen mandag kveld som en enkelthendelse.

– Vi har en veldig robust og god ungdom, som har det godt og har gode relasjoner til foreldre og er aktive i fritidsaktiviteter. Men så har vi noen ungdommer som er ekstra sårbare. Men det er ikke en ny ting.

Tjener det Sumaya Jirde Ali å stadig bli fremstilt som et slags «nasjonalt rasistoffer»?

mest lest