Twitter sensurerte alt om Hunter Bidens laptop: Nå vil Musk ta grep

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. november 2022 | 19:17

Den nye Twitter-sjefen fortsetter sin bulldoseratferd i venstreorienterte Twitter. Det siste er en lovnad om å eksponere rasjonaliseringen som ble gjort da Twitter blokkerte all informasjon om Huntern Bidens laptop før valget i 2020.

Laptopen til Hunter Biden ble innlevert til reperasjon i april 2019. Mannen som tok den imot ble så overrasket over innholdet at han overleverte den til FBI. Men han tok også en kopi av harddisken, som endte opp hos avisen New York Post.

Laptopen inneholdt tusenvis av eposter og annet materiale som avdekket Hunter Biden egen forretningsvirksomhet opp mot blant annet ukrainske og kinesiske interesser. New York Post skrev om saken og indikerte en forbindelse også til pappa Joe Biden.

Men en kampanje for å så tvil om ekteheten av laptopen startet umiddelbart. Blant annet gikk mer enn femti tidligere etterretningsfolk ut og mente det var en klassisk russiske etterretningoperasjon.

Twitter reagerte med å blokkere hele kontoen til New York Post og stoppet alle poster som lenket til artikkelen eller nevnte saken. Enkelte som delte saken, deriblant Donald Trumps pressesekretær og hans offisielle valgkampanjes konto ble også stengt.

Men laptopen var fullstendig autentisk og alt i artiklene til New York Post var sant. Det har selv New York Times, Washington Post og andre nå innrømmet – selv om det tok dem to år. CBS innrømmet det først for noen dager siden, 769 dager etter at de selv kjørte saken, skriver NY Post.

Her en latterliggjøring av sensuren og den lange tiden det tok. Mediene dekket seg lenge med at de ikke kunne autentisere laptopen.

Artikkelen fortsetter.

Det er spekulasjoner om det påvirket valget i favør Joe Biden at historien ble «undertrykt» i amerikanske medier og altså helt aktivt av Twitter.

En bruker tok opp nettopp denne saken i en status på Twitter for noen dager siden.

– Rekk opp hånda hvis du mener Elon Musk bør offentliggjøre all intern kommunikasjon om avgjørelsen om å sensurere New York Pos-historien om Hunter Bidens laptop foør valget i 2020, skrev vedkommende

– Det er nødvendig for å gjenopprette tilliten [til Twitter] skrev Musk som svar.

Elon Musks opprydning i Twitter er så omfattende og går så rakt imot det rådende venstreorienterte paradigmet at noen har ytret bekymring for at Twitter blir ekskludert fra App Store eller også fra andre plattformer kontrollert av Apple og Google (Android-telefoner).

Musk svarer de som bekymrer seg med at han i så tilfelle vil han bygge egne mobiltelefoner og selge på markedet.

– Jeg håper jeg ikke trenger å gjøre det, men hvis det blir nødvendig vil jeg lage en alternativ telefon.

Han er fra før involvert i Tesla, i romfart gjenom SpaceX og Starlink og innenfor neurolink-prosjekter.

Tidligere journalist: – Det er liksom greit å hetse hvis du er på venstresiden (+)

mest lest