Trodde det var et isfjell: – Vinduene knuste

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 6. desember 2022 | 11:50

Det norskflaggede cruiseskipet Viking Polaris var på vei til Ushuaia helt sør i Argentina da flere vinduer knuste. Én amerikansk kvinne mistet livet.

Ulykken fant sted 29. november og Statens havarikommisjon har varslet at de skal undersøke hendelsen. En amerikansk kvinne mistet livet, og ytterligere fire andre passasjerer ble skadet. Skadene skal ikke være livstruende, og ble behandlet av skipets lege.

– Vinduene knuste. Det var en vegg av sjøvann som kom inn. Senger ble dyttet opp mot dørene, så folk kunne ikke komme seg ut av rommene sine, sier Tamarah Castaneda til ABC News. Hun var en av passasjerene på båten og sier at det opplevdes som om skipet traff et isfjell.

– Alt var fint helt til monsterbølgen traff og det var så brått. Vi visste ikke om vi burde gjøre oss klare til å forlate skipet, sier Suzie Gooding til WRAL News.

Skipet skal ha blitt truffet av en «rogue wave» da det seilte gjennom Drakestredet, mellom Kapp horn og Antarktishalvøya.

Argentinske myndigheter sier til Fox News at kvinnen døde da hun ble truffet av knust glass etter at bølgen knuste vinduet i lugaren hennes.

– Det er med stor sorg at vi kan bekrefte at en gjest omkom som følge av hendelsen. Vi har varslet gjestens familie og overbrakt vår dypeste medfølelse. Vi vil fortsette å tilby vår fulle støtte til familien, sa Jon Mørland, talsperson i rederiet Viking Cruises til VG etter hendelsen.

Glenn Greenwald om medias skandaløse sensur av Hunter Bidens laptop

mest lest