Journalist (49) døde på tribunen i Qatar

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 10. desember 2022 | 08:46

Grant Wahl ble stoppet av politiet på vei inn på stadion i Qatar ikledd en regnbuefarget t-skjorte. Nå er den amerikanske journalisten død.

– Vi kan bekrefte dødsfallet til sportsjournalist Grant Wahl. Han døde i dag i Doha, Qatar, mens han dekket kvartfinalen mellom Argentina og Nederland, skriver NPR-reporter og kollega Russel Lewis på Twitter.

Grant Wahl regnes som sentral i å bygge opp fotballinteressen i USA. Han har jobbet for magasinet Sports Illustrated og deretter i CBS Sports og Fox Sports.

– Jeg er så takknemlig for støtten fra min manns fotballfamilie og venner som har tatt kontakt i kveld. Jeg er fullstendig i sjokk, skriver Wahls kone, Celine Gounder, på Twitter.

Journalistkollegaer sier Wahl falt bak i stolen på presseområdet på Lusail Iconic Stadium under ekstraomgangene av kampen mellom Nederland og Argentina. Helsepersonell skal ha kommet raskt til stedet, skirver VG.

Wahl skal ha følt seg dårlig de siste dagene.

– Kroppen sa stopp. Det er dette tre uker med lite søvn, høyt stressnivå og veldig mye jobb kan gjøre med deg. Det som startet som en forkjølelse, har de siste ti dagene blitt forandret til noe mer alvorlig, skrev Wahl på sin egen blogg.

Han beskrev blant annet et ubehagelig og sterkt trykk i brystet, men det hadde blitt bedre etter at han begynte å ta antibiotika.

Wall Street Journal mener Wahl døde av hjerteinfarkt.

Fox sier de at broren hans tror dødfallet skyldes «skittent spill».

Stoppet med t-skjorte

Wahl ble stoppet da han forsøkte å gå inn på VM-stadioen i Qatar med en regnbue-t-skjorte under kampen mellom USA og Wales.

Wahl skal deretter ha blitt anholdt i en kort stund.

Nyhetsrunden: Boliglånsgalskapen – Twitter II – Kjønnsforvirring – Mannebabyer

mest lest