Twitter suspenderer CNN, New York Times og Washington Post journalister

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. desember 2022 | 06:33

Det var fullstendig oppstyr på Twitter etter at det ble oppdaget at flere fremtredende journalister ble utestengt fra plattformen uten forklaring.

Blant de som fikk kontoene sine permanent suspendert torsdag er CNN-korrespondent Donie O’Sullivan, New York Times teknologireporter Ryan Mac, Washington Post-reporter Drew Harwell.

Ryan Mac (venstre) i New York Times ble utestengt fra Twitter torsdag, det samme ble Drew Harwell (midten) i Washington Post, og Donie O’Sullivan fra CNN

– Den impulsive og uberettigede utestengelsen av en rekke journalister, inkludert CNNs Donie O’Sullivan, er bekymringsverdig, men ikke overraskende, skriver CNN i en pressemelding.

CNN skriver at de har bedt Twitter om en begrunnelse for utestengelsen og vil revurdere sitt forhold til Twitter basert på svaret de får.

Musk skriver selv på Twitter at de utestengte journalistene skal ha lagt ut nøyaktig hvor milliardæren befant seg.

– Et åpenbart brudd på Twitters retningslinjer, skriver Musk.

– Hvis noen postet sanntid og adresser til NYT-journalister, ville FBI etterforske, det ville være høringer på Capitol Hill og Biden ville holde taler om slutten på demokratiet!, skriver Musk på Twitter.

Han la også ut en meningsmåling der han spurte sine omtrent 122 millioner følgere når han skulle «Unsuspend-kontoer som doxxed (trakassere, forfølger) hans nøyaktige plassering i sanntid.

Musk forsvarte Twitters handlinger og tvitret «De samme doxxing-reglene gjelder for ‘journalister’ som for alle andre.»

Representant Alexandria-Ocasio Cortez tok til Twitter torsdag kveld for å si at hun sympatiserte med Elon Musks ønske om å forhindre at han ble doxet – men stemplet fortsatt forbudet mot ni journalister som ‘proto-fascisme’.

Hennes kommentarer kommer etter at Musk suspenderte kontoene til minst ni journalister som han sa tvitret lenker til en konto som sporer bevegelsene til hans private jetfly, en handling han sammenlignet med å legge ut ‘drapskoordinater’.

Kongresskvinnen sa «jeg føler meg utrygg», og bemerket at hun også har opplevd lignende trusler mot hennes sikkerhet, og la til at hun følte at milliardæren var «på vei ned i maktmisbruk» for å prøve å beskytte seg selv.

Musk tok til Twitter torsdag kveld for å anklage de suspenderte journalistene for å doxxing ham – handlingen med å avsløre identifiserende personlig informasjon på nettet.

Musks korstog mot doxxing og @ElonJet ble antent denne uken etter at han hevdet at en stalker hoppet på panseret på en bil som fraktet sønnen hans.

– I går kveld ble bil med lil X i LA etterfulgt av gal stalker (trodde det var meg), som senere blokkerte bilen fra å bevege seg og klatret på panseret, sa Musk.

Lillestøl & Lurås kommenterer: Sam Brinton, Navy Seal angrer kjønnsskifte, Twitter

mest lest