Til tross for bunnotering på ny måling: – Jeg opplever ikke at Ap er i krise

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 20. desember 2022 | 12:25

Statsminister Støre innrømmet da han gjestet NRKs Politisk kvarter i dag at meningsmålingene ikke er lystig lesning.

Arbeiderpartiet har falt som en stein på gallupen siden valget for vel ett år siden.

– Det er målinger som ikke gir oss glede, men jeg har tro på politikken vi har utarbeidet. Det er målinger av meninger. Jeg tar dem på alvor. Men det er ikke valg, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin halvårlige oppsummering i dag.

Regjering har nærmest fått halvert sin oppslutning etter valget i fjor høst.

– Jeg opplever ikke at Arbeiderpartiet er i krise, sier Støre.

– Partiet er samlet og godt på lag. Vi har jevnlige møter, med ordførerne våre og fylkespartiene. Det er en krisetid rundt oss, men jeg kunne tenke meg andre scenarioer der partiet er i krise som sådan.

– Jeg har tro på at vi kommer oss opp igjen og får velgerne ned fra gjerdet. Så jeg bruker ikke det ordet, understreket Støre på spørsmålet om det er krise i Ap.

Arbeiderpartiet har mistet 260.000 velgere siden valget i fjor høst, ifølge Norstat som har sjekket tallene fra meningsmålinger for NRK.

Frafallet har tiltatt i høst. Siden 1. juli har 750 velgere forlatt Ap hver eneste dag.

I dag kom Dagbladet med en ny måling utført av Norstat som viser at bare 15 prosent av de spurte sier at statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) gjør en god jobb.

Også Vårt Land kom med en ny måling i dag, utført av Norstat som viser at Arbeiderpartiet får en oppslutning på 14,6 prosent og Senterpartiet havner under sperregrensa med en oppslutning på 3,8 prosent.

Ap har ved flere anledninger forklart fallet i oppslutning med at det har vært et svært krevende år, med krig i Europa, rekordhøye strømpriser og galopperende prisvekst på drivstoff og mat.

FrP reagerer på skatteforslag: – Et kaldt gufs fra fortiden

mest lest