Støre prøver å fremstå som medfølende i NTB-intervju: – Ingen skal stå alene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 25. desember 2022 | 18:25

Han er god for mange titalls millioner selv som arving etter Jøtul-imperiet. Det har alltid skapt distanse mellom Jonas Gahr Støre, oppvokst på vestkanten, og rollen som leder av Arbeiderpartiet. Har han egentlig troverdighet og evne til å sette seg inn i situasjonen til vanlige folk?

På meningsmålingene har Ap rast under Støres ledelse. I 2014, da han tok over, lå de over 4o prosent. Nå er de nede på 14-15-16 prosent på flere målinger. Det er omtrent på nivå med FrP, og langt bak Høyre, som ligger godt over 30 prosent. Erna Solberg vinner på å være usynlig og fraværende i mens strømpriser og renter skyter i været.

NTB har besøkt Støre i statsministervillaen for et juleintervju. Han får få kritiske spørsmål.

– For mange mennesker i Norge er julen en fin tid for å være sammen med familien og få avkobling. Det må vi huske på. Samtidig er det mange som opplever urolige tider nå. Mitt budskap til dem er at ingen skal stå alene i Norge, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

At «ingen skal stå alene» er trolig en versjon av Aps tidligere slagord, som «Nå er det vanlige folks tur» (valgkamp 2021) og «Alle skal med» (2017 og tidligere).

Selv feirer Støre julen med barn og barnebarn og håper på en fredelig tid, skriver NTB. Han får sagt at andre folks vansker også gjør inntrykk på en rikmann som han selv.

– Men jeg er veldig klar over at mange føler på en uro denne julen. Det gjør inntrykk på meg. Prisene har steget, rentene har økt. Noen er urolige for å få endene til å møtes. Vi har en plan for å komme gjennom dette, og vi skal klare det sammen, sier statsministeren.

Han mener regjeringen har tatt flere grep i statsbudsjettet for å hjelpe dem som har det aller vanskeligst.

– Vi skal være fornøyd med at vi har en velferdsstat i dette landet som vi har utviklet og investert i, slik at det er gratis helsehjelp. Det er gratis skole. Nå blir det billigere barnehager og billigere skolefritidsordninger, som gjør livet litt enklere for folk.

Med i statsministerboligen tidligere i uken var også den nytilsatte PR-rådgiveren Kristoffer Thoner. Han kom rett fra byrået McKinsey for å bidra til Støres «strategiske» kommunikasjon. Hans tittel er statssekretær ved SMK (Statsministerens kontor).

Artikkelen fortsetter.

Statsminister Jonas Gahr Støre med statssekretær Kristoffer Thoner etter statsministerens oppsummerende pressekonferanse i regjeringens representasjonsanlegg i Oslo før jul.
Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Hadde det vært valg nå, ville Høyre og FrP trolig hadde flertall alene. Regjeringspartiene Ap og Sp har kun omlag 20 prosent oppslutning til sammen.

I kulissene lurer Trond Giske. Hans lokallag Nidaros Sosialdemokratisk forum er det største Ap-laget i Norge. Fra sin basition i Trøndelag har han de siste ukene kommet med åpen kritikk av politikk og retorikk i partiet han var nestleder for inntil Metoo-anklager skjøv ham ned fra makten i 2017.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest