Kjendisinvestor mener Støre snart er «ferdig»: – Skjønner ikke hva han driver med

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 26. desember 2022 | 17:52

Jan Petter Sissener mener Arbeiderpartiet bør kvitte seg med Jonas Gahr Støre så fort som mulig.

– Sørg nå for at folk har nok til å leve i dette samfunnet. Jeg skjønner ikke hva Jonas driver med, tordner Sissener  et intervju med Dagbladet.

Sissener (67) er en av de mest profilerte investorene i Norge. Han har jobbet i diverse meglerhus siden 1980-tallet før han startet eget fond. Han har ikke vært redd for oppmerksomhet eller det å komme med kritikk.

Sissener er oppgitt over norske politikere. En av forklaringene kan være at «knapt noen av dem har hatt en skikkelig jobb».

– Norske politikere har aldri måttet prioritere, de bader i penger. Vi har en finansformue på 16 000 milliarder, det er ingen land i verden som har en formue på ti statsbudsjetter. Men det eneste politikerne prater om er hvordan man skal skatte mer og annerledes, sier Sissener.

For Sissener er svaret å fjerne formueskatt og heller øke skattetrykket på det folk tjener, snarere enn det folk eier. Samt høyere beskatning av bolig.

– Politikerne vet ikke hva det vil si å ta risiko og skjønner ikke hvordan næringslivet fungerer, sier han.

Sissener vil også ha fastpris på strøm. Mellom 50 og 70 øre. Det var et konkurransefortrinn i Norge. Nå skusles det bort.

Men Støre er ubrukelig og Sissenere mener retorikken til Ap om «vanlige folk» virker polariserende og skaper unødvendige splittelser. Det som holder ham i Norge, er barnabarna.

– Tenker du på å flytte fra Norge?

– Jeg har vurdert det tidligere, men for min kone og meg er det viktigste å være nær barnebarna. Så teller vi bare dagene til Jonas er ferdig.

– Han er ferdig?

–  Ja, det er det ingen tvil om. Skal Arbeiderpartiet ha sjans til å beholde regjeringsmakten i 2025 må Jonas få sparken og så må de få inn en litt mer fornuftig leder.

Sissener mener Trond Giske kan være et godt alternativ.

Han fnyser også av regjeringens satsing på subsidierte batterifabrikker og andre av regjeringens grønne satsinger.

– Ingen av politikerne har peiling på hva vi skal drive med i framtida, sier Sissener og innrømmer at han er bekymret for fremtidige generasjoner i dette landet.

– Jeg har nok penger til jeg dauer, men barnebarna bekymrer meg. Jeg ser ikke hva Norge skal leve av når vi ikke skaper én lønnsom industriarbeidsplass og når vi har gitt fra oss en av våre få fordeler i billig energi.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Trygve Hegnar harselerer med regjeringen: – Batterifabrikkene tar kaka

mest lest