Støre ber velgerne om tid: – Jeg mener vi fortjener bedre

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 27. desember 2022 | 06:28

Støre sier han føler seg ganske sikker på at strømprisene forklarer mye av alle elendige meningsmålinger for Arbeiderpartiet.

– Jeg mener vi fortjener bedre enn det. Og så har jeg sagt at jeg skjønner at mange velgere – og det viser jo også statistikken – setter seg på gjerdet og er avventende fordi de opplever ting i hverdagen nå som de ikke har opplevd i Norge på mange, mange år, sier statsminister Jonas Gahr Støre som har invitert TV 2 hjem til statsministerboligen for et intervju.

Støre sier han føler seg ganske sikker på at strømprisene forklarer mange prosent av Arbeiderpartiets fall. Men han vil ikke komme med nye løfter nå.

– Vi ønsker oss tilbake igjen til en situasjon med lave og stabile strømpriser, så fort vi kan. Det er viktig for norsk næringsliv, viktig for bedrifter. Men, som jeg har sagt mange ganger: Det er ikke noen «quick fix» på dette. Det grunnleggende problemet er at de mangler kraft i Europa.

Han understreker at det ikke er den politiske viljen det står på.

– Men skal vi gjøre en endring, så må vi ha utredet det ordentlig, vite hva konsekvensene er og ikke komme i en situasjon som får negative konsekvenser som truer forsyningssikkerheten, sier han.

Les også: Vedum i NTB-intervju: – Jeg tror på det vi driver med

Støre lover ny styringsmekanisme for krafteksport, som et tiltak.

– Det betyr at hvis fyllingsgraden går for lavt, så må vi prioritere å få den opp på et akseptabelt nivå. Da kan vi ikke produsere strøm for eksport, sier Støre.

– Det skal være en ordning som skal gi veldig klare signaler til kraftselskapene om at under et visst nivå så forplikter de å fylle opp, sier Støre til TV 2.

Støre påpeker at alt vil bli dyrere nå.

– Og da tror jeg folk sier: «Hvem er som styrer her? Kan de ordne dette?». Og svaret på det er at det skal vi. Vi skal klare det, jeg har tro på det. Men jeg må også forklare at det kommer til å ta litt tid.

Kjendisinvestor mener Støre snart er «ferdig»: – Skjønner ikke hva han driver med

mest lest