Musk: Heretter blir det lov å stille kritiske spørsmål til vitenskap på Twitter

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. desember 2022 | 15:02

Det burde kanskje være en selvfølge, og nettopp det å stille kritiske spørsmål har vært regnet som et nødvendig fundament for vitenskapelige fremskritt. Men etter klimaaktivisme og Covid-19 har det tvert imot blitt utbredt å sensurere kritikk, både på de store internettplattformene og også i de tradisjonelle mediene. Nå varsler Twitter-eier Elon Musk endringer.

– Twitters nye policy er å følge vitenskapen, noe som nødvendigvis inkluderer underbygde spørsmål om vitenskapen, skriver han på Twitter.

Artikkelen fortsetter.

Evolusjonsbiologen Gad Saad svarte på tweeten til Musk med en sarkastisk henvisning til Anthony Faucis påstand om at han representerte vitenskapen.

– De som sier at det å stille spørsmål ved dem er å stille spørsmål ved selve vitenskapen, kan ikke kalle seg vitenskapsmenn, skrev Musk som svar.

– Dette er dårlig nytt for ekstreme transaktivister, Covid-totalitære og klimaalarmister, skiver Tom Fitton fra Judicial Watch.

Journalisten David Martosko påpeker at dette faktisk er en endring fra Twitters tidligere policy og at det kan ha massive implikasjoner, skriver Fox News.

– Er det ikke bemerkelsesverdig at dette er et avvik fra det vi har sett over mange år?, skriver han. – Jeg håper dette innebærer at det også blir aksept for å undersøke hvem som finansierer vitenskap og hvilke begrensninger det setter på vitenskapsfolk.

Betyr dette at vi ikke trenger å lyve mer om biologisk kjønn, reproduksjon, flokkimmunitet og genetiske forskjeller mellom befolkningsgrupper? skriver matematikeren Eric Weinstein hos Thiel Capital.

Men ikke alle er fornøyd. New York Times-journalisten Wajahat Ali mener dette «bare et noe en dum person kan skrive.»

Musk tweet synes å være en kritikk av Anthony Fauci, skriver Fox News.

Tidligere i desember indikerte Musk at Fauci burde settes under etterforskning.

Lillestøl & Lurås kommenterer: Boliglånsgalskapen, Twitter, Kjønnsforvirring, Mannebabyer

mest lest