Ap-mann vil vurdere å bytte ut Støre: – Må ta en diskusjon på om vi har rett leder

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 31. desember 2022 | 18:05

Torbjørn Bongo er mest kjent som leder i Norges offisers- og spesialistforbund. Men han er også Ap-politker med fartstid i fylkestinget i Troms.

Nå er han ute i Klassekampen med oppfatningen om at Jonas Gahr Støre «til tider har vært en svak leder» og at det er en del av forklaringen på hvorfor det går dårlig med både Arbeiderpartiet og regjeringen.

Ap har hatt flere målinger mellom 14-17 prosent de siste ukene. Støre sitter som statsminister. Han har vært partileder siden 2014.

– Når vi skal skildre Arbeiderpartiets problemer, er det ikke nok å skylde på krisene. Min mening er at en del av utfordringen er lederskapet som er utøvd fra regjeringshold og fra Jonas Gahr Støre, sier Bongo.

Han mener det er mange eksempler.

– For eksempel handteringen av debatten om fattigdom og at forskjellene i samfunnet øker. Hvor er statsministeren selv? Hvorfor er han ikke med i disse debattene?

Bongo mener det er «utrolig» at man under en Ap-regjering har hatt streik i jernbanesektoren over en oppsplittimg.

– Norsk Lokomotivmannsforbund og Norsk Jernbaneforbund har streikey mot regjeringen, og bare det faktum er et kunststykke. Det skulle ikke være mulig, sier Bongo og fortsetter:

– Derfor har jeg sagt at dette ikke bare handler om politikk, men om hvordan statsministeren selv har ledet på. Dette må Støre ta innover seg. Om han ikke endrer kursen og lederstilen, mener jeg at vi i partiet må ta en diskusjon på om vi har rett leder, sier han.

– Mener du han bør gå av?

– Han må ta grep nå og være ydmyk. Det er påkrevd at han gjør det nå, sier Bongo.

Han hvem skal i så fall overta? Bongo vil ikke ha Trond Giske. Han har gjort for mange feil

Han peker heller på Tonje Brenna, Raymond Johansen og Hadia Tajik.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

mest lest