Nye angrep mot Kyiv: – Det er alt du trenger å vite om «terrorstaten»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 2. januar 2023 | 04:59

Søndag kveld og natt til mandag meldes det om nye angrep i Kyiv. Ifølge byens borgermester Vitalij Klitsjko har byen blitt truffet av missiler like etter midnatt norsk tid.

– Vi hører det høyt i regionen og i hovedstaden; nattlige droneangrep. Russere har iverksatt flere bølger med angrep med iranskproduserte droner, og de går etter kritisk infrastruktur, sier Oleksij Kuleba, som er guvernør for Kyiv-regionen, i en melding på Telegram natt til mandag.

Ifølge Kuleba har droneangrepet natt til mandag skadet kritisk infrastruktur.

Tidligere søndag kveld meldte det statlige nyhetsbyrået Ukrinform at to grupperinger med iranskproduserte Shahed-droner ble sett i Mykolajiv sør i Ukraina. Øst i Ukraina meldes det om at landets luftvernsystemer har ødelagt ni slike droner over Dnipropetrovsk- og Zaporizjzja-regionene natt til mandag, ifølge NTB.

Andriyj Nebitov, sjefen for politiet i Kyiv, postet tidligere søndag et bilde på Facebook av en nedskutt drone. På den sto ordene «Godt nyttår» skriblet på russisk.

Dronen skal angivelig ha landet på en lekeplass for barn.

– Det er alt du trenger å vite om terrorstaten og dens hær, skrev han.

– Nytt år, ny dag, nye oppsummeringer. 45 «Shaheds» ble skutt ned på årets første natt. Jeg takker våre luftstyrker – piloter, luftvernkrigere. 33 «Shaheds» er på deres konto. Takknemlighet til luftforsvaret til våre bakkestyrker for ytterligere 12 nedskutte iranske droner. Godt gjort, folkens!, sier Ukrainas president Zelenskyj i sin daglige videotale.

Luftvernsirenene gikk i hele Ukraina nyttårsaften: – Ingen i verden vil tilgi dette

mest lest