Drepte sin kone med over 30 knivstikk – avviser æresmotiv

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 28/02/2023 | 06:48

21. mars i fjor ble Rabeel Arshad (36) funnet drept i en bolig på Manglerud i Oslo. Hun hadde omfattende knivskader. 

Tirsdag starter rettssaken i Oslo tingrett.

Ektemannen på 37 år skal ha påført sin kone mer enn 30 knivskader.

Påtalemyndigheten tror gjenopprettelse av tapt ære kan ha vært et motiv for drapet på Arshad.

Tiltalen beskriver et brutalt drap.

– Han erkjenner ikke straffskyld for drap, men han erkjenner å ha utført handlingene, sa tiltaltes forsvarer Aase Karine Sigmond, til NTB i mars i fjor.

Påtalemyndigheten mener drapet ble utført med forsett, og åpner også for at det kan ha vært et æresmotiv bak drapet. Tiltalte mener han ble angrepet av avdøde.

– Det er tale om en svært alvorlig sak, der det fra påtalemyndighetens side blir viktig å forsøke å få belyst for retten de nærmere omstendighetene rundt drapet, herunder spørsmålet om et mulig motiv, sier aktor i saken, statsadvokat Anne Christine Stoltz Wennersten, til TV 2.

Statsadvokaten forklarer at politiet har etterforsket drapet ut fra flere hypoteser, og bekrefter at en av hypotesene er om drapet kan ha vært æresrelatert.

Fra før er det også kjent at den drepte kvinnen anmeldte tiltalte for familievold tilbake i 2011, men anmeldelsen ble henlagt.

Det er satt av inntil åtte dager til rettssaken, og påtalemyndigheten har på forhånd varslet at de vil be om inndragning av tre kniver.

Sjelden dom: Ble felt av sitt eget hjelmkamera

mest lest