Avlyste foredrag: – Hun har for ekstreme meninger

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 04/03/2023 | 09:52

Forfatter og islamkritiker Lily Bandehy ble først invitert til å holde et foredrag på kvinnedagen. Nå har Sosialistisk ungdom avlyst, etter «litt ulike tilbakemeldinger» om Bandehys forhold til islam.

Det er Subjekt som melder dette.

Lily Bandehy (73) kom til fra Iran til Norge i 1988 som flyktning fra sjia-regimet. Hun har siden markert seg som feminist og islamkritiker. Hun er forfatter av flere bøker, nå sist «Kvinner i islam».

Gjennom selskapet Talerlisteb var Bandehy hyret inn av Sosialistisk Ungdom Hallingdal for å foredrag på kvinnedagen 8. mars.

Alt var bestilt og klart til foredraget, men så «begynte Lily Bandehy å undre seg hvorfor det ikke ble lansert,» skriver Subjekt. Hun tok kontakt med SU og spurte hvorfor navnet hennes ikke var med i deres promoteringsmateriell.

Så ble navnet hennes lagt til i materiellet. Før det forsvant igjen. Og så kom beskjeden: SU Hallingdal avlyser foredraget med Lily Bandehy.

Les også: Føler seg krenket av hijab-brenning (+)

– Litt for ekstreme meninger

Begrunnelsen er Bandehys «litt ekstreme meninger rundt Islam, osv.» ifølge en e-post Subjekt har fått tilgang til.

«Vi har promotert med at Lily skal holde foredrag for oss på våre sider, og har fått litt ulike tilbakemeldinger. Har fått høre at hun har hatt litt ekstreme meninger rundt islam, osv. Som sosialistisk ungdom er det ikke noe vi vil forholde oss til.»

Talerlisten skal på sin side ha forsøkt «i flere runder» å overtale Sosialistisk ungdom – uten hell.

Subjekt har tatt kontakt med Sosialistisk ungdom, men foreløpig ikke lykkes med å innhente svar.

Bandehy forteller at det er tredje gang i år.

– Hver gang blir jeg kansellert, spesielt etter at min siste bok, «Kvinner i islam», kom ut, sier hun.

– Presset kommer fra jihadister og den islamske siden, men også fra venstresiden, sier Bandehy, og fortsetter:

– Det er rart at sosialistiske ungdommer, som skal være for likestilling, ytringsfrihet, demokrati og religionskritikk, er mot at jeg holder foredrag. De presser meg ut og vil gi meg munnkurv, sier Bandehy.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Lurås #7 med Basim Ghozlan – Islam, profeten Muhammed, sannhet, budskapet, vold og nåde, muslimer vs. jødene, djinn, politisk genialitet, Mekka, Medina

mest lest