Fremmer lovforslag som forbyr menn fra å konkurrere i kvinneidrett

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 12/03/2023 | 18:18

Republikanere fra Representantenes hus har foreslått en lov som vil hindre biologiske menn fra å konkurrere i kvinnelig idrett, samt sikre foreldrerettigheter i utdanning.

Utdannings- og arbeidsstyrkekomiteen fremmet denne uken to lovforslag – Parents Bill of Rights Act, samt Protection of Women and Girls in Sports Act.

Det første lovforslaget, som er fremmet av republikanernes speaker Kevin McCarthy, har som mål å «sikre foreldrenes rettigheter respekteres og beskyttes i nasjonens offentlige skoler.»

Lovforslaget gir foreldre flere nye rettigheter, inkludert retten til å få innsyn i barnets skolepensum, retten til å få vite om staten endrer deres statlige akademiske krav», retten til å få innsyn i bøker og annet lesemateriell i biblioteket på barnets skole, retten til å se skolens budsjett og utgifter, med mer.

Det andre lovforslaget, er fremmet for å bestemme at «kjønn skal anerkjennes basert utelukkende på en persons reproduktive biologi og genetikk ved fødselen» i sport hvor det offentlige er involvert økonomisk.

Les også: Meningsmålinger viser at Biden ville tapt for både Trump og DeSantis (+)

«Det skal være et brudd på underseksjon (a) for en mottaker av føderal økonomisk bistand som driver, sponser eller legger til rette for atletiske programmer eller aktiviteter å tillate en person hvis kjønn er mannlig å delta i et atletisk program eller aktivitet som er utpekt for kvinner eller jenter», heter det i lovforslaget.

Videre spesifiseres det i forslaget at trening er unntatt lovforslaget så lenge det ikke fratar kvinner eller jenter en plass eller mulighet i laget eller sporten, eller stipend eller plass i utdanningsinstitusjonen, eventuelt andre fordeler, til fordel for den biologiske mannen.

Lovforslaget kommer som følge av at flere stater har begynt å motkjempe den stadig økende forekomsten av identitetspolitikk og kjønnsideologi. Til eksempel signerte Florida-guvernør Ron DeSantis allerede i 2021 et tilsvarende lovforslag for sin stat. Tidlig i fjor fulgte Texas etter med sin eget statlige lov.

Elon Musk ber om løslatelse av «QAnon Shaman»

mest lest