Zelenskyj: Russland har mistet 1100 soldater på en uke i Bakhmut

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 13/03/2023 | 03:54

Ukraina og Russland har rapportert å ha påført store tap mens kampen om Bakhmut raser videre.

– På mindre enn en uke, fra 6. mars, klarte vi å drepe mer enn 1100 fiendtlige soldater bare i Bakhmut-sektoren. Russlands irreversible tap i Bakhmut, sa den Ukrainske presidenten i sin daglige tale til nasjonen søndag.

I tillegg til de mange drepte, er det også rundt 1500 russiske soldater som har blitt så alvorlig skadet at de ikke kan kjempe videre, la Volodymyr Zelenskyj
til.

Ukrainske styrker har også uskadeliggjort minst ti russiske ammunisjonsdepoter og noe militært utstyr, sa presidenten.

Russland sa at de hadde drept mer enn 220 ukrainske soldater i løpet av de siste 24 timene, ifølge BBC, som ikke er i stand til å verifisere tallene gitt av noen av sidene.

– I Donetsk-retningen … mer enn 220 ukrainske soldater, et infanterikjøretøy, tre pansrede kampkjøretøyer, syv kjøretøy, samt en D-30 haubits ble ødelagt i løpet av dagen, sa departementet.

Wagners leiesoldatgruppe er kjernen i det russiske angrepet på Bakhmut. Dens leder, Yevgeny Prigozhin, har satset sitt rykte, og sin private hær, på å gripe Bakhmut.

Han sa søndag at situasjonen i byen var «vanskelig, veldig vanskelig, fienden kjemper for hver meter».

– Og jo nærmere sentrum, jo hardere blir kampene, sier han i en videotale publisert på Telegram.

Etter at han så for seg å erobre Bakhmut: – Vil vi begynne å starte på nytt og vil begynne å rekruttere nye folk fra regionene, sa han.

Bakhmut har i flere måneder vært åsted for de mest langvarige og blodige kampene i krigen i Ukraina så langt. Byen ligger i den østlige delen av landet.

Prigozjin sier han vil stille som presidentkandidat i 2024 – i Ukraina

mest lest