Trump vil ikke møte i retten i håndjern

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 01/04/2023 | 04:15

Donald Trumps rettsmøte er satt til tirsdag ettermiddag, ifølge CBS News.

En polititjenestemann fortalte CBS at Trump forventes å fly sitt private fly til New York på mandag før han overgir seg til tjenestemenn på tirsdag.

Trump vil ikke bli påsatt håndjern, la tjenestemannen til, og sa at lenker vanligvis bare brukes på mistenkte som antas å være en fly- eller sikkerhetsrisiko.

Høringen skal finne sted tirsdag klokken 14.15 lokal tid (20.15 norsk tid).

En storjury har tiltalt Trump i forbindelse med en utbetaling på 130.000 dollar, omlag 1,4 millioner norske kroner til pornostjernen Stormy Daniels.

Anklagene er ennå ikke offentlige, og en advokat for Trump sa fredag at også han ennå ikke har lest tiltalen.

Trumps advokat, Joe Tacopina, sier til ABC News at Trump «sannsynligvis» vil møte i retten tirsdag, «men ingenting er sikkert».

Kilder sier til CBS at de forbereder seg på mulige scenarier som inkluderer angrep mot Trump, anklagere, jurymedlemmer eller medlemmer av offentligheten. Statsadvokatens kontor har mottatt «mange trusler», opplyser kildene. Kvartaler rundt tinghuset skal også stenges.

Republikanere – inkludert House Speaker Kevin McCarthy – har anklaget Manhattan distriktsadvokat for å våpen rettssystemet for å påvirke neste års presidentvalg. Georgias kongresskvinne Marjorie Taylor Green, som Trump nylig foreslo burde stille til valg til Senatet, oppfordret tilhengere til å protestere og sa at hun planlegger å være til stede i New York neste uke.

Tacopina sa at Trump ble «forfulgt av en aktor som åpenbart har svært forskjellige politiske synspunkter fra presidenten. Så det er en veldig urovekkende sak».

Han sa at den tidligere presidenten «ikke var bekymret i det hele tatt» for anklagene.

Trump-intervju med Sean Hannity: – Jeg kan få en slutt på krigen på 24 timer

mest lest