«Woke»-professor hevder det ikke er mulig å se forskjell på menn og kvinners skjelett: Blir ledd ut av studentene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 01/04/2023 | 16:53

Det er professor Gabby M.H. Yearwood ved Pittsburgh-universitetet som må tåle latterliggjøring etter at en seanse ble lagt ut på sosiale medier.

Han fremstilles nå som en virkelighetsfjern «woke» antropologiprofessor ved å benekte at det er en forskjell i mannlig og kvinnelig benstruktur under en diskusjon om kjønn. Svarene hans utløste «vantro og forargelse,» skal vi tro New York Post.

«Hvis du skulle grave opp et menneske – to mennesker – hundre år fra nå, både en mann og en kvinne, kan du se forskjellen fra skjellet?» spør Riley Gaines under forelesningen.

«Nei,» svarer professor Gabby Yearwood, ifølge opptak lagt ut på Twitter.

Svaret utløste latter fra studenter, inkludert fra Gaines, som beskriver seg selv på Twitter som en tidligere svømmer fra University of Kentucky som tror det er «bare to kjønn».

Yearwood insisterer da på at han er «eksperten i rommet».

«Har noen av dere vært på antropologiske steder? Har noen av dere studert biologisk antropologi? Jeg sier bare, jeg har over 150 år med data, jeg er bare nysgjerrig på hvorfor jeg blir ledd av,» sa han før han senere erklærte: «Jeg har en doktorgrad!»

universitetets hjemmeside står det at Yearwood i tillegg til avdeling for antropologi også er tilknyttet fakultetet for «Gender, Sexuality and Women’s Studies Program»

Spør man ChatGPT om det er forskjeller på menn og kvinners benstruktur og skjelett får man følgende svar:

«Ja, det er forskjell på menns og kvinners benstruktur og skjeletter. Generelt sett er menns skjeletter større og har en større muskelmasse og mer kraft enn kvinners skjeletter. Dette skyldes at menn har mer testosteron, som bidrar til større muskelmasse og benbygning.

Det er også noen anatomiske forskjeller mellom menn og kvinners skjeletter. For eksempel har kvinner vanligvis en bredere bekkenbunn for å lette fødsel, noe som fører til at hoftene er bredere og lårbenshodene stikker ut mer fra bekkenet. Kvinner har også en mindre kjeve enn menn og mindre ansiktsben.»

På sosiale medier blir professoren grundig latterliggjort.

Norsk batterifabrikk tapte 941 millioner i tredje kvartal: – Det går til gokk (+)

mest lest