Antyder boikott etter «LHBTI+»-sjokolade: – R.I.P. Freia

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 2. mai 2023 | 17:22

Får vi en Bud Light-situasjon i Norge?

Den amerikanske ølprodusenten Anheuser-Busch har kommet i store problemer med merker Bud Light etter at de hyret inn transkvinnen Dylan Mulvaney til å fronte ølet. En massiv boikottkampanje fulgte og ølsalget har stupt.

Les også: Bud Lights salgstall stuper etter at «transkvinne» frontet ølmerket

I Norge er neppe høyresiden like markant og Freias sjokolade har kanskje heller ikke den samme maskuline appellen i utgangspunktet. Men en liten krusning har det allerde blitt på sosiale medier etter at Freia har lansert melkesjokoladehjertene som en promotering av LHBTI+-miljøet.

Victoria Sveinsson fra partiet Liberalistisk ungdom har lagt ut en tweet der hun kommenterer på en stabel med melkesjokolade-hjerter.

I kommentarfeltet får Sveinsson motstand.

– Jeg skjønner ikke helt hva du egentlig mener her. Er det dumt å motvirke ensomhet i LHBTI+miljøet? Er det feil å vise støtte til skeives rettigheter? Er det kjedelig med så mye farger?

– Jeg synes ikke en sjokoladeprodusent skal inngå politiske samarbeid. Det samme hadde jeg ment uansett hvilken politisk organisasjon det hadde vært, svarer Sveinsson.

Så spørs det om norske merkevarer har fått med seg kontroversen i USA og tenker seg litt nøyere om før de flagger politisk korrekte budskap i tiden som kommer.

mest lest