Arbeiderpartiets «politiske saldo» etter 19 måneder i regjering

Avatar photo
Publisert 2. mai 2023 | 18:22

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

En omskrivning av en stor manns ord passer godt på denne regjeringen: «Få regjeringer har noen gang gjort så lite for så mange».

Sannheten kom virkelig frem i lyset da Arbeiderpartiet fikk en Norstat-måling helt nede på 14,6% i Vårt Land den 20.12.2022. Denne målingen viste en virkelighetsfjern ledelse som var (og er) fullstendig ideologisk forblindet, ikke evner å ta nødvendige grep, som nedsetter stadig nye utvalg for å slippe unna vanskelige avgjørelser og spørsmål, og som hele tiden skyver ansvaret over på andre.

Statsministeren selv fremstår nærmest som «Komiske Ali» når han påstår at partiet ikke er i krise, og at de til og med har gjort livet bedre for folk. Sannheten er at de gikk til valg på å gjøre livet bedre for folk flest, mens de kun har klart å gjøre det verre for et stort antall av landets innbyggere.

Se bare på regjeringens anti-distrikts politikk. Før siste valg lovet de bl.a bedre og billigere fergetilbud til kyst befolkningen, mens de nå kutter drastisk i fergetilbudet langs hele kysten.

Så har vi anti-eldre politikken som Arbeiderpartiet alltid fronter. Løftet om lavere skatt for alle med vanlige inntekter er brutt, og enslige minste-pensjonister må til og med betale inntektsskatt i 2023. Pensjonister med en pensjon på 300 000 kroner fikk en skatteøkning på 0,3% i 2022, og vil få en økning på 0,9% i 2023 (ref. Pensjonistforbundet). 

Med en fastlegeordning som sliter, og et helsevesen hvor utslitte ansatte velger å slutte, fortsetter Arbeiderpartiet sin ideologisk forankrede kutt-politikk. De tvinger private helsetjenester i kne, samtidig som de selv forårsaker at det offentlige ikke er i stand til å dekke det økende behovet ved å nekte dem de nødvendige økonomiske midlene.

Det burde ikke være så vanskelig å forstå at skal de kutte i det private, må de også ta kostnadene med å bygge ut det offentlige. 

Arbeiderpartiet er også «medskyldig» i strømpris-krisen, og for at mye av vår strøm-produksjon nå forsvinner til EU. Norge har ingen energikrise, men en selvpåført strømpriskrise p.g.a tilslutningen til EUs tredje energimarkedspakke, og oppstarten av de undersjøiske kablene til Tyskland og England i 2021. 

Når man ser hvor naive og villige denne regjeringen er til å tilfredsstille EU i alt som har med det såkalt «grønne skiftet» å gjøre, kan lure på om målet deres (og den tidligere Høyre-regjeringen) har vært å skape et kunstig behov for å presse gjennom utbygging av helt unødvendig kraft. Dette er ganske utrolig siden offentlige tall viser at i perioden 1960-2021 hadde Norge stort sett kraftoverskudd med vannkraft alene (ref. SSB).

Det kunstig skapte klima-politiske kraftforbruket står for omtrent all økning i kraftforbruket fremover, og brukes også som begrunnelsen for et påstått og like kunstig kraftunderskudd.

Havvind-utbyggingen som Arbeiderpartiet nå selger inn for alt den er verdt, vil bli den dyreste i Europa pga. havdybder, kompliserte bunnforhold og avstand til kundene. Dette gjør de til tross for den nettopp fremlagte NVE-rapporten om havvind, hvor det ble bekreftet at havvind ikke var lønnsomt, og at det derfor heller ikke hadde blitt vurdert om en slik utbygging var fornuftig eller realistisk.

Arbeiderpartiet har også ledet an i «forfølgelsen» av alle som har klart å bygge opp noe lønnsomt og verdiskapende her i landet, og er direkte ansvarlig for at flere titalls av landets dyktigste industri-byggere og skapere av arbeidsplasser har forlatt landet. Skatteflukten til Sveits skjer kun p.g.a innføringen av et skatteregime som er hinsides all fornuft, og viser en regjering helt fastlåst i ideologisk grums.

Sammen med sine samarbeidspartnere lever og ånder de for mottoet «nå skal vi ta de rike», og misunnelsen har blitt deres nye ledestjerne. Ingen av dem har tydeligvis hørt ordtaket om at Norge er landet i verden hvor misunnelsen er større enn kjønnsdriften, og beviser dermed sannheten i dette. 

Så har vi «ekteskapet» mellom Arbeiderpartiet og deres største økonomiske sponsor LO. Det som foregikk mellom dem på kammerset da Vy fikk monopol på bekostning av Flytoget, var så tvilsomt at det nå blir fulgt opp av Stortingets kontroll- og konstitusjons komité.

At velgerne forlater Arbeiderpartiet er fullt forståelig, for de er ikke lenger et troverdig styringsparti, og har dessuten sviktet både landet og innbyggerne.

mest lest