Kaos på FrP-nachpiel: Antastet og slo

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 5. mai 2023 | 20:25

En Frp-topp befølte journalister og skal ha slått i ansikt og mage gjentatte ganger på et nachpiel under FrPs landsmøte. Nå har det kommet varsel.

Det er Dagbladet som først avslørte saken. De kjenner mannens identitet, men velger å anonymisere han. Det skal imidlertid være snakk om en av partiets listetopper til kommunevalget.

Hendelsen skal ha forekommet rundt klokken 04 på natten. Mannen skal ha grepet journalister i skrittet og slått én av dem i ansiktet og i magen gjentatte ganger.

Det ble ikke påført noen varige skader, men personen måtte fjernes fra samlingen.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med personen, men han har erkjent forholdende og henvist til partiets kommunikasjon:

– Jeg fikk i meg altfor mye alkohol denne kvelden. Jeg fikk i meg mer alkohol enn at jeg hadde kontroll. Det og alt dette kan ha medført beklager jeg på det aller, aller sterkeste.

Nå skal personen ha oppsøkt psykolog, og han vil ta kontakt med gjeldende parter.

– Jeg vil ta ansvar for forholdet og har tatt kontakt med psykolog for å sørge for at jeg ikke kommer i en slik situasjon igjen. Jeg vil også samarbeide med hovedorganisasjonen fullt og helt.

Partiet bekrefter situasjonen og forsikrer om at hendelsen vil bli behandlet.

– Vi har fått varsel/bekymringsmelding og tar dette på alvor. Denne beskrivelsen av adferd er fullstendig uakseptabel og noe vi overhodet ikke skal ha noe av blant våre folke- og tillitsvalgte, og i partiet. Vi undersøker nå saken i samarbeid med de berørte. Saken behandles av Fremskrittspartiets hovedorganisasjon, skriver assisterende partisekretær Helge Fossum i en epost til Dagbladet.

mest lest