23-åring nekter for gjengvoldtekt: – Hun sa «bind meg, bind meg»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 9. mai 2023 | 19:54

I en sak for Hordaland tingrett står fem menn tiltalt for gjengvoldtekter. En 23-åring pekes spesielt ut. Han forklarte seg i retten tirsdag, men hevder at det hele skjedde frivillig.

– Hun sa aldri nei, hun sa aldri at hun ikke ville. Hun oppfordret til det selv, forklarte han om en hendelse fra januar 2021 hvor kvinne hevder hun ble bundet og deretter voldtatt av tre menn.

Det er fem «kompiser» som står tiltalt. De er alle i alderen 23-25 år.

23-åringen ble kjent med kvinnen gjennom Tinder. Hun innrømmer å ha vært litt forelsket i ham. De avtalte å møtes på en fest, skriver BT.

Han hevder det var kvinnen som prøvde seg på ham, og dro ham inn på et rom. Der kom etterhvert også to av kameratene hans.

– Det første jeg husker er at hun satte seg på sengekanten, tok hendene foran seg og sa «vær dominant, vær dominant». Det gjentok hun to ganger og så sa hun «bind meg, bind meg», sa 23-åringen.

Denne forklaringen har påtalemyndigheten helt valgt å se bort fra. Statsadvokat Benedicte Hordnes mener tvert imot at kvinnen ble utsatt for tvang og vold. Hun gikk til voldtektsmottaket i Bergen dagen etter.

23-åringen er også tiltalt for et annet tilfelle av voldtekt, i 2020, den gang av en jente under 16 år.

En av de tiltalte har sagt at vennegjengen ikke er uvant med å ha gruppesex. Det skal også være bekrefter av bilder og videoer funnet på de tiltaltes mobiltelefoner.

Rettssaken ble ellers avbrutt tirsdag da det viste seg at navn og bilder av tiltalte og fornærmede var spredd på sosiale medier av en person som var tilstede i rettssalen.

Både bistandsadvokatene til fornærmede og forsvarerne til de tiltalte reagerer sterkt. Saken er også anmeldt.

mest lest