Russlands FN-ambassadør advarer: – Vestlige land var godt klar over hvem de brakte til makten

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. mai 2023 | 04:52

Russlands FN-ambassadør Vasily Nebenzya går knallhardt ut under et møte i Sikkerhetsrådet.

– Russland forbeholder seg retten til å treffe alle nødvendige tiltak for å nøytralisere trusler på sikkerhetsområdet. Målene for den militære spesialoperasjonen vil bli oppfylt, understreket han, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass.

Kommentarene kom under et møte i Sikkerhetsrådet i verdensorganisasjonen sammenkalt på initiativ fra Moskva, om temaet vestlige våpenforsyninger til Kyiv.

– Vestlige land var godt klar over hvem de brakte til makten som følge av statskuppet i 2014, og hvem de nøye hadde pleiet før det for å systematisk gjøre Ukraina til et «anti-Russland», sa diplomaten.

– Den misantropiske essensen av det nåværende Kyiv -regimet, som tilber fortidens ukrainske nasjonalister, som begikk monstrøse forbrytelser mot den fredelige polske, jødiske, russiske befolkningen, ble fullt manifestert i den langsiktige krigen sluppet løs av den mot den russisktalende befolkningen i Donbass, la han til.

Ifølge ham blandet vestlige land seg ikke bare ikke inn i dette, men som deres ledere selv innrømmet, saboterte de åpent implementeringen av Minsk-avtalene for å fortsette å bruke Kyiv-myndighetene i sine egne interesser.

– De forlater ikke sine mål selv nå, til tross for det allerede enestående nivået av deres engasjement i konflikten, uttalte Nebenzya.

mest lest