Mener foreldre bør kreve husleie fra barn som ikke flytter hjemmefra

Avatar photo
Publisert 25/05/2023 | 21:31

Finansguruen Dave Ramsey har blitt enormt populær ved å gi råd til folk som ikke har stell på privatøkonomien.

Betal ned gjelden din, vær bevisst på hva du bruker penger på, og gi til veldedige formål er noen av budskapene hans. Ramsey er blitt kjent gjennom radioprogrammet sitt «The Ramsey Show«, som også kan ses i videoformat på YouTube. Der tar han telefoner fra lyttere som ber om råd.

Ringer man Ramsey, må man tåle å høre den brutale sannheten. Mannen danser ikke rundt grøten, og har du gjort noe dumt, får du høre det.

Økonomirådene hans kommer ofte med reflekterte moralske prekener, og fra tid til annen referanser til bibelen.

Ettersom Ramsey i stor grad driver med barneoppdragelse for voksne som burde vite mer om økonomi enn de gjør, er mannen naturligvis ansett som kontroversiell og «slem» blant de samme menneskene som ikke liker smaken av Möllers tran.

Hans siste moralistiske økonomiråd overlapper også med barneoppdragelse.

I et intervju med Fox News hyller nemlig Ramsey to foreldre fra Texas som har bestemt at barna må betale husleie for å bo hjemme etter de er fylt 18 år. Foreldrene forteller at de ble inspirert av Ramsey:

– Å kreve leie fra barna handler ikke om å tjene penger på de, men å gi de en grunn til å forlate reiret slik at de kan komme i gang med voksenlivet, forteller Ramsey til Fox.

Videre sier han at foreldre ikke gjør barna noen tjeneste ved å tilrettelegge for at barna kan leve gratis hjemme mens de spiller «Call of Duty» hele dagen.

– Man tilegner seg ikke verdighet eller kompetansen til å klare seg selv i livet hvis man bor hjemme når man er voksen, sier han.

Ramsey understreker at voksne folk kan gå gjennom vanskelige tider i livet, og når en krise oppstår, så er det selvfølgelig helt greit å stille opp for barna sine.

Ramsey mener man må forstå forskjellen mellom det å skape et sikkerhetsnett, og det å bli en overbeskyttende «helikopterforelder».

– På samme måte som vi lærer barna våre å pusse tenna sine og sette i vaskemaskinen, må vi også lære dem om penger, sier Ramsey.

De to foreldrene som krevde husleie fra barnet sitt delte først historien sin på TikTok:

@bar7ranch

How do you feel about making your adult children pay rent to live at home? This is a REPOST from last year but since its on Fox Business News right now we thought we’d chat about it again! #Parenting #ParentsChargingRent #AdultChildren #DryHumor #Sarcasm #MarriageHumor #Marriage #CoupleTok #RanchTok #AgTok #KeepRanchin #KingOfTikTok #RanchLife #Ranch

♬ original sound – Bar 7 Ranch

Cody Archie og kona hans krevde 2000 kroner i måneden i husleie fra datteren sin. Hvis hun ville spise gratis hjemme og forsyne seg fra fryseren, måtte hun betalt 3000 kroner i måneden.

– Dette er en veldig rimelig leie, men det var nok til at datteren vår kom seg ut av huset i løpet av bare noen få måneder.

Archie og kona har nesten 900.000 følgere på sin TikTok konto.

Noen reagerer på ideen om å kreve husleie fra sine egne barn.

En kvinne skriver i sosiale medier at hun alltid ville ha et rom ledig til sine barn hvis de ønsket å komme hjem.

– Jeg ville aldri krevd penger fra familiemedlemmer for noe, skriver en annen person.

mest lest