Drammens-lærer ut mot Pride-flagg på skolene: – Barn skal slippe å forholde seg til kjønn som noe relativt

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 29. mai 2023 | 19:33

Lærer og småbarnsfar Ole Christian Vedvik reagerer sterkt på skolens markering av Pride.

Det skriver Drammens Tidende.

Juni har blitt den store Pride-månede i Norge. Og politikeren har bestemt at alle grunnskoler i Drammen kommune skal markere Pride. Det er derfor kjøpt inn regnbueflagg til alle skoler og også til alle barnehager i Drammen.

Flaggingen skal pågå fra 31. mai til skoleslutt i juni. Det reagerer småbarnsfar og lærer Ole Christian Vedvik fra Lier på.

– Det er i utgangspunktet ikke noe i veien med regnbueflagget i seg selv, men dette flagget har blitt et politisk symbol for den aktivistiske kjønns- og seksualpolitikken som Pride representerer, sier Vedvik til lokalavisen.

Han mener dermed flaggingen virker splittende, det motsatte av det man ønsker å oppnå.

– Det skaper turbulens og er lite samlende, da det er mange som ikke stiller seg bak denne politikken, sier læreren.

Står på sitt

Thomas Larsen Sola, son er kommunalsjef for skole og barnehage i Drammen, forsvarer tiltaket.

– Pride er både en markering for mangfold, og mot diskriminering og annerledesgjøring, sier han.

Kan skape usikkerhet i unge mennesker

Vedvik mener ideologien og tanken om «kjønnsmangfold» fører oss på ville veier og skaper en flytende og relativ forståelse av hva kjønn er.

– Jeg mener barn skal slippe å forholde seg til kjønn som noe relativt. Det er mer riktig og viktig å lære barna at det finnes mange forskjellige jenter og gutter. At vi ikke bidrar til å gjøre kjønnsrollene trange ved å definere kjønn ut fra følelser, sier pappaen og læreren.

Dersom en gutt føler seg mer lik flere av jentene i klassen enn guttene, kan en slik tankegang bidra til en usikkerhet rundt hvilket kjønn han tilhører.

– Jeg mener vi som ansvarlige voksne bør jobbe for å unngå dette, og fokusere på å hjelpe barna med å finne trygghet i den de er og den kroppen de har.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest