Stor politiaksjon etter masseslagsmål: – Det var ville tilstander

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 29. mai 2023 | 02:55

Politiet aksjonerte med en rekke enheter i Bergen sentrum søndag kveld, etter flere meldinger om slagsmål i området ved Den blå steinen, Torggaten og Festplassen.

Mellom 20 og 30 personer skal ha vært involvert, og politiet mener det er snakk om fotballsupportere.

– Opphørte idet politiet nærmet seg. Formentlig personer knyttet til supportere fra Brann og Rosenborg, skriver politiet i Vest på Twitter.

I 0020-tiden var ingen personer pågrepet etter masseslagsmålet.

– Vi har snakket med flere av de involverte, men er vi mer i det forebyggende sporet. Om noen fornærmede anmelder noe, vil vi følge det opp, sier operasjonsleder Tore-Andre Brakstad til Bergensavisen 

Til avisen forteller en ansatt ved en kiosk i nærheten at det var bråk fra to grupperinger med fem-seks personer i hver gjeng, og at slåssingen begynte ved et utested. En Rosenborg-tilhenger forteller at de ble oppsøkt av Brann-tilhengere på det aktuelle utestedet, men at de selv ikke gjorde noe i forkant.

– Det var ville tilstander og alt skjedde veldig fort. Det var en bil parkert rett der hvor de begynte å sloss, som måtte rygge unna dem. De sparket og slo hverandre, forteller en kvinne til avisen.

mest lest