Et lite dytt til – så er iNyheter i «auto»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 30. mai 2023 | 14:37

Dette er en kommentar.

iNyheter har nettopp passert ni måneder siden fødselen 28. august 2022. Jeg synes vi er i godt gjenge. Hver måned har vi omlag 400.000 unike brukere, og dagtall fra 25.000-45.000 unike brukere. Med tanke på hvor vanskelig det er å endre folks medievaner, er det mer enn vi kunne forvente.

Det er rett og slett noe vi er stolte av.

På Storyboard er vi ofte inn blant de 10 mest delte nettstedene i Norge. I skrivende stund er vi nr. 4 de siste 24 timer.

Jeg tror dere liker det vi gjør. Vi er få folk i redaksjonen og hver enkelt jobber hardt, men dermed er det mer konsekvens og en tydeligere profil på det vi gjør enn det jeg (og mange av dere lesere) forlot – nemlig Resett.

Og med fære medarbeidere, blir det mindre ressursbruk på administrasjon, ledelse (og interne konflikter). For min del kan jeg konsentrere meg mer om å produsere artikler og holde oversikt over nyhetsbildet i inn- og utland.

Konflikten innad i Resett var ekstremt belastende mens det sto på, men ingenting er så galt at det ikke er godt for noe. Vi fikk startet med blanke ark og lærdommen fra det som var mindre enn optimalt. Og det som oppsto fra asken i form av iNyheter, er et bedre medieprodukt etter min mening. Og det får vi også mange tilbakemeldinger fra dere lesere på.

En konsekvens av «opprydningen», er at vi kan klare oss med et lavere budsjett. Til dels mye lavere. Men helt uten penger klarer heller ikke iNyheter seg.

Vi har forløpig for lite klikk til å kunne leve utelukkende av annonser. Så det vi satser på som det viktigste økonomiske fundamentet, er abonnementer. Og der tar vi selvfølgelig sikte på at dere ser en verdi i det vi produserer og er villig til å betale for det – og ikke bare at dere gjør det av ren veldedighet (selv om veldedighet fra leserne også verdsettes). iNyheters plussartikler skal være noe av litt ekstra verdi.

Men av 16-20 artikler som vi produserer daglig, er det bare 1-3 vi legger bak betalingsmur. Og slik kommer det nok også til å fortsette. Volum i antall lesere er også viktig for gjennomslag – og for den langsiktige etableringen av iNyheter som en aktør med innflytelse. Og mange har en anstrengt økonomi, det erkjenner vi, og vi ønsker også å kunne tilby dere gode artikler å lese.

Og det at vi har det store flertall av artikler åpne, gjør at det også må en liten oppfordring til fra vår side om at dere støtter oss ved på tegne disse abonnementene.

Vi har sagt at det er uaktualt å søke pressestøtte, og det står vi fast ved. Vi skal være fullstendig uavhengige. Vi skal gi dere et nyhetsbilde og dybdeartikler som vi kan stå inne for med integritet. Dermed må vi stå opp mot alle krav og påvirkninger.

Etter ni måneder har vi kommet opp i ca. 900 aktive abonnenter. Sammenliknet med våre 400.000 månedlige lesere, er det ganske lite. Potensialet for flere abonnenter er derfor absolutt tilstede, men vi vet selvfølgelig at de fleste håper å kun lese oss «gratis» uansett.

Det er ikke så store økonomiske behov vi har etter slankingen av organisasjonen, men noen flere abonnenter er vi avhengig av for å få dette til å gå rundt. Hvis vi kunne klare å komme opp i 1000 abonnenter før 1-årsdagen om tre måneder, den 28. august 2023, skal vi være fornøyd med det. Om ytterligere ett år håper vi å ha nådd 1500 abonnenter (man skal alltid sette seg et ambisiøst mål).

Kan du bli en av dem som hjelper oss? Trykk i så fall her og velg ett av våre to abonnement, hhv års- eller måneds.

Vi har veldig rimelige abonnementder sammenliknet med andre medier. Det starter på 695 første år som introduksjonstilbud (og øker til kr. 1495 det neste og påfølgende år. Dere kan selv velge å avslutte abonnementet før det fornyes.).

Med en såpass lav årspris verdsetter vi også de som donerer en slant i tillegg når dere finner en artikkel dere spesielt vil belønne oss for. Hjelp oss gjerne på Vipps 763291, direkte til bank 1506.80.92768 eller PayPal.

Og hvis dere ønsker å gi bort et årsabonnement i gave, ta kontakt på [email protected] så ordner vi det. Det eneste vi trenger er epostadressen og navnet til den dere ønsker å gi gaven til.

God sommer!

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest