Wagner-sjefen raser mot Moskva: – Drittsekkene sitter på ræva

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 31. mai 2023 | 02:27

Droneangrepet mot Mosvka har fått Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin til å rase.

Åtte droner skal ha angrepet den russiske hovedstaden tirsdag morgen. To leilighetsbygg ble rammet, men ingen skal ha blitt skadet.

Russland hevder det er Ukraina som står bak angrepene, som de nekter for. Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin har tatt til Telegram for å dele sin misnøye mot den russiske militærledelsen.

Lederen for Wagner-gruppen, er kjent for sin skarpe kritikk av Kremls militære ledelse. Og tirsdag var intet unntak.

I et lydklipp, svarte Prigozjin på tirsdagens droneangrep i Moskva med å raljere mot det russiske forsvarsdepartementet.

– Hvordan i helvete kan dere tillate droner å fly inn i Moskva? sier han bl.a.

– Kom dere opp, dere har blitt satt til å beskytte dette landet. (…) Som en russisk borger er jeg svært opprørt over at disse drittsekkene sitter på ræva uten å gjøre noe som helst, fortsatte Prigozjin.

Det russiske forsvarsdepartementet omtaler hendelsen tirsdag morgen som et terrorangrep rettet mot mål i sentrum av den russiske hovedstaden.

Ifølge forsvarsdepartementet ble åtte droner brukt i angrepet, men alle ble skutt ned.

Vladimir Putin mener Ukraina hadde et klart formål med droneangrepet.

– De prøver å skremme og provosere Russland. Vi har snakket om å ramme kommandosentre (i Ukraina). Som svar velger Kyiv-regimet å angripe boligblokker og skremme innbyggerne, hevder den russiske presidenten.

Volodymyr Zelenskyys kveldstale til verden nevner ikke droneangrepet.

Han har tidligere avvist at Kyiv har vært direkte involvert i angrepet.

Den ukrainske presidenten takket luftforsvarsstyrker for å ha slått tilbake et nytt nattlig raid med russiske droner og kondolerte de som ble drept i angrepene.

Zelenskyy sa at han hadde en telefonsamtale med den tyske kansleren Olaf Scholz og et møte med representanter for det britiske forsvarsselskapet BAE Systems med «en passende base for produksjon og reparasjon i Ukraina».

mest lest