Ted Cruz vil stille president Biden for riksrett: – Direkte bevis

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. juni 2023 | 03:44

Cruz sier at en WhatsApp-melding er «direkte bevis» på at USAs president Joe Biden misbruker sin regjeringsmakt.

Texas GOP-senator Ted Cruz oppfordrer Representantenes hus til å stille president Biden for riksrett. Det kommer etter at en varsler fra skattemyndighetene (IRS) fortalte Kongressen at presidentens sønn påkalte faren for å presse en kinesisk forretningspartner gjennom WhatsApp og hevdet at president Biden var i rommet mens han gjorde avtaler.

Cruz  mener problemene knyttet til Hunter Biden blir til et problem for presidenten, «noe som kan føre til riksrettsforsøk fra republikanerne».

– Det skjer nå, sier Cruz under en ny episode av senatorens podkast, som heter «Verdict with Ted Cruz».

– WhatsAppen er direkte bevis på at Joe Biden misbruker sin regjeringsmakt til å berike sin sønn, og, seg selv, fortsatte Cruz. Han peker på 10 prosent som skulle angivelig tilfalle presidenten fra avtalen med den kinesisk forretningspartneren til Hunter.

– Husk at denne WhatsApp sier vi vil vite. Dette er ikke bare meg. Selvfølgelig må Representantenes hus undersøke det, sier senatoren.

– Det mest forbløffende er at [Justisdepartementet], Merrick Garland forhindret en etterforskning selv av denne meldingen, sier Ted Cruz.

Garland har ifølge Fox News nektet for at det var noen innblanding i Hunter Biden-etterforskningen.

Cruz, diskuterte i sin podkast påstander fra IRS-varsleren utgitt av republikanere i Representantenes hus denne uken, der en etterforsker på Hunter Biden-granskningen hevdet at det hadde vært enestående innsats for å forhindre etterforskning av Joe Biden under 2020-kampanjen og inn i hans presidentskap.

Varsleren som hadde tilsyn med IRS-etterforskningen av presidentens sønn – sa at skattemyndighetene hadde fått tak i en WhatsApp-melding datert 30. juli 2017, fra Hunter Biden til Henry Zhao, administrerende direktør i Harvest Fund Management, der Hunter påsto at han var sammen med sin far og navnga ham for å legge press på Zhao for å oppfylle en forpliktelse.

– Jeg sitter her og venter på samtalen med min far, skal Hunter Biden ha sagt.

mest lest