Trump om de siste Hunter-avsløringene: – Større enn Watergate

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 25. juni 2023 | 04:24

Tidligere president Donald Trump knyttet lørdag nye avsløringer om Hunter Bidens forretningsforbindelser til det han beskrev som president Bidens passivitet over Kinas innsats for å bygge en spionbase på Cuba.

Trump talte på Faith & Freedom Coalition Policy Conference-galla i Washington DC og reagerte på nylige påstander fra en IRS-varsler (skattemyndighetene) om at byrået fikk en WhatsApp-melding i 2017 fra Hunter Biden til Henry Zhao, administrerende direktør i Harvest Fund Management, der Hunter påsto at han var sammen med sin far og navnga ham for å legge press på Zhao for å oppfylle en forpliktelse.

– Jeg sitter her sammen med min far, og vi vil gjerne forstå hvorfor forpliktelsen som er gitt ikke er innfridd. Fortell direktøren at jeg ønsker å løse dette nå før det kommer ut av kontroll, og nå betyr det i kveld, skrev Hunter Biden.

– Og, Z [Henry Zhao], hvis jeg får en telefon eller tekst fra noen som er involvert i dette andre enn deg, Zhang eller formannen, vil jeg sørge for at mellom mannen som sitter ved siden av meg og hver person han kjenner, og min evne til alltid å bære nag til at du vil angre på at du ikke fulgte min retning, heter det videre i meldingen fra Hunter.

– Jeg sitter her og venter på samtalen med min far, skal Biden ha sagt.

Det ble også avslørt at en konto knyttet til Hunter Biden mottok mer enn 5 millioner dollar, omlag 54 millioner norske kroner bare dager senere.

– Jeg visste ikke at han var så tøff!, sier Trump spøkefull etter ha lest meldingene.

Han knyttet deretter avsløringene til det han sa var mangel på handling fra Biden over rapporter om at det kinesiske regimet beveger seg for å bygge en spionbase på Cuba.

– I løpet av ti dager fikk Bidens 5,1 millioner dollar fra Kina helt uten grunn. De fikk 5,1 millioner dollar. Faktisk har de tatt titalls millioner dollar fra Kina. Og det er nok derfor, kanskje han ikke klager over det faktum at de bygger militærbaser på Cuba. Kanskje det er grunnen, hevdet Trump.

Trump fortsatte senere med å beskrive Biden som en «kompromittert president» og antydet at Bidens politikk ble påvirket av tidligere forretningsforbindelser.

– Dette er virkelig 100 ganger større enn Watergate. Dette er en mye større historie enn Watergate. Derfor har ikke Biden noe imot at Kina har åpnet opp disse militære installasjonene, sier han. – Han har i utgangspunktet sagt at det er greit. Han gjør ingenting, sier ingenting. Han snakker ikke om det, legger Trump til.

Biden-administrasjonen har bagatellisert rapporten om at Kina og Cuba har oppnådd en hemmelig avtale om et avlyttingsanlegg for å tillate kineserne å øse opp elektronisk kommunikasjon, og sier det er et pågående anliggende som går forut for administrasjonen.

Trump sa i sin tale på lørdag at han ville «slippe hammeren» på Kina dersom de nektet å skrote den foreslåtte basen.

mest lest