Veien til Oslamabad

KNK
Publisert 2. juli 2023 | 11:49

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger. KNK er et pseudonym for en norsk borger som er sentralt plassert i mange sentrale beslutningsprosesser. Dessverre gjør yrket at han må være anonym, men innsikten han får er interessant for våre lesere.

Oslo blir mer muslimsk et manglende håndtrykk om gangen.

Den kvinnelige rektoren ved Linderud skole opplevde at tre muslimske tenåringsgutter nektet å håndhilse på henne.

Hun hadde mot nok til å konfrontere både dem og foreldrene. «Dette er Norge,» var ordene hun brukte. I dag angrer hun nok.

Først ble hun kastet foran bussen av Utdanningsetaten- Deretter rygget den ferske kulturministeren Lubna Jaffney over henne: «Det finnes også mange andre måter å vise respekt på,» sa hun.

Før hennes egne kolleger kjørte over henne enda en gang ved å varsle om at hun hadde krenket elevene. Antirasistisk Senter mente jo tross alt at rektoren var rasist.

Les også: Er «sjokkert» over Oslo kommunes irettesettelse av Linderud-rektor: – Bør hylles for sitt mot

Sant nok har rektoren fått støtte på debattplass, men institusjonenes budskap er tydelig:

Ønsker du karriere som skoleleder, så kan du bare glemmer å mase om at kvinner og menn skal håndhilse.

De som har glimret med sitt fravær i debatten er byrådsleder Raymond Johansen (Ap) og byrådslederkandidat Erik Lae Solberg (H). De vet begge: Du blir ikke byrådsleder i Oslo uten de muslimske stemmene. Det forklarer hvorfor Erik Lae Solberg ønsker å pynte hele byen under Ramadan.

Det forklarer også hvorfor dette ble uken hvor statsminister Jonas Gahr Støre slo fast at å brenne koranen er hatkriminalitet. Å brenne et objekt er altså hat, men å ikke ville hilse på et levende vesen av det annet kjønn, er antirasisme.

Det er ikke galskap. Det er Norge i 2023.

Samtidig er det igjen opptøyer i Frankrike etter at en 17 år gammel gutt med røtter i Marokko og Algerie ble skutt og drept av politiet. Hele 667 mennesker er nå arrestert, etter å ha vandalisert og plyndret butikker. 40 000 politifolk er utkommandert. I følge det britiske konservative tidsskriftet The Spectator er Frankrike på randen av anarki

Franske tilstander.

Vi er allerede godt kjent med svenske tilstander.

Hva vil nå skje?

Forfatter Nasim Taleb har beskrevet hvordan en intolerant minoritet vil vinne frem med sine krav hvis ikke majoriteten stritter imot. I Oslo-skolen er dagene da man kunne insistere på håndhilse over.

Samtidig kan man knapt gå et kvartal i Oslo uten å se minst fem pride-flagg.

Vi lever dermed i en tid hvor to konkurrende oppfatninger som er gjensidig utlukkende slåss om folks virkelighetsforståelse.

Først har vi den etablerte og moderne: Oslo blir stadig mer mangfoldig, det er bra, og folk er folk, og sånn håndhilsing er små detaljer, som ikke ødelegger det større bildet: Folk trives bedre og bedre med innvandring, kan SSB fortelle oss.

Så har vi den versjonen som lever godt blant mange utenfor de politiske og mediale elitene: Folk stemmer med føttene, og vil ikke ha det mangfoldet elitene bejubler. Oslo blir ikke mangfoldig, men mer og mer delt i etnisk og religiøse enklaver. Svenske og franske tilstander er snart norske.

La oss håpe at elitenes oppfatning er rett.

Hvis den ikke er det, kan Oslo bytte navn til Oslamabad først som sist.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest