Trump: – Vi skal knuse dypstaten

Avatar photo
Publisert 16. juli 2023 | 16:01

Det sa presidentkandidat Donald Trump i en tale under et møte organisert av den konservative gruppen Turning Point USA lørdag.

Trump fortalte under talen at han ønsker å bli president igjen for å fullføre jobben han begynte under sitt presidentskap fra 2016 til 2020.

En del av jobben vil, ifølge Trump, gå ut på å kvitte seg med korrupte byråkrater.

– Da jeg var president fikk jeg med meg en del gode folk, men også noen jeg helst skulle vært for uten, sier Trump.

Han legger til at han den gang ikke hadde så god kjennskap til Washington og det politiske miljøet. Derfor måtte han stole på en del folk til å legge frem navn på pulten hans.

Trump hevder at han nå har svært god kjennskap til Washington og miljøet der, og at han derfor skal klare å finne de riktige folkene å samarbeide med hvis han blir president igjen.

Vil etable sannhetskomitté

– Jeg har en doktorgrad i å lære om Washington. Jeg vet hvem de smarte er, hvem de dumme er, hvem de gode er, og hvem de svake er, sier Trump.

Han forteller og at han vil sparke alle de korrupte byråkratene.

– Når jeg kommer tilbake til Det hvite hus, skal vi knuse dypstaten, sier Trump.

Presidentkandidaten forteller at han vil etablere en «sannhets- og forsoningskomitté» for å offentliggjøre alle dokumenter som omhandler dypstatens spionering og sensurering.

Vil stoppe krigen i Ukraina

Trump gjentok i talen sin at han har ambisjoner om å sette en hurtig stopper for krigen i Ukraina.

Tidligere har Trump hevdet at han vil få satt en stopper for krigen på under 24 timer. Nå sier han at han vil få stoppet krigen før han i det hele tatt har kommet seg inn i Det hvite hus.

– Jeg skal stoppe krigen med en gang jeg vinner valget. Det eneste jeg trenger er valgseieren. Jeg kan stoppe krigen før jeg en gang er ankommet Det hvite hus, sier han.

Trump har ved flere anledninger gitt uttrykk for at hans fredsforhandlinger vil innebære at Ukraina må akseptere tap av landområder.

Presidentkandidaten uttrykker og misnøye over at USA bidrar med langt mer til Ukraina enn hva europeiske land gjør.

– Selv om Europa samlet sett er like stort som USA, så har vi sendt 2 billion kroner til Ukraina mens europeerne bare har sendt 200 milliarder.

iNyheter har ikke bekreftet om tallene Trump legger frem er riktige.

Her kan du se et klipp fra Trumps tale til TP USA:

mest lest