Nato får skylden for forverring av Ukraina-krisen: – Strekker ut sine djevelske hender

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 3. august 2023 | 08:38

Nato var hovedårsaken til forverringen av Ukraina-krisen.

Det sier Kinas ambassadør til Russland, Zhang Hanhui, i et intervju med det russiske nyhetsbyrået Tass.

– I mer enn 30 år har NATO fyrt opp under spenninger overalt, brutt stabilitet og oppmuntret til separatisme, som det var i Kosovo, Libya og Afghanistan. Fem utvidelser østover påvirket alvorlig orden og sikkerhet i Europa etter den kalde krigen, og var hovedårsaken til forverringen av den ukrainske krisen, sier han.

– Siden NATO er en levning fra den kalde krigen, burde den ha opphørt å eksistere da den kalde krigen tok slutt, sier den kinesiske diplomaten.

– Men det fortsetter å blomstre, å bli matet av å slippe løs kriger og sette i gang konflikter. Fakta viser at uansett hvor NATO strekker ut sine djevelske hender, vil det ikke bli fred og folk vil dø, fortsatte han.

Frykter eskalering

Polen å flytte flere politistyrker og soldater nærmere grensen til Belarus.

Lørdag 29. juli kunngjorde den polske statsministeren, Mateusz Morawiecki, at rundt 100 Wagner-soldater hadde flyttet seg nærmere Suwalki-korridoren.

Korridoren er det eneste landområdet som forbinder de baltiske statene fra resten av de europeiske Nato-allierte.

På lørdag hevdet den polske statsministeren, Mateusz Morawiecki, at Wagners beliggenhet i Suwalki-korridoren er et skritt i retning av et nytt hybridangrep på polsk territorium.

Han hevder at Wagner-soldatene «sannsynligvis vil kle seg ut som hviterussiske grensevakter og hjelpe irregulære migranter inn på polsk territorium, skriver Euronews, som hevder det er flere tusen leiesoldater fra Wagner som befinner seg i Belarus.

mest lest