Stenger skole: – Ikke forsvarlig

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. februar 2024 | 10:14

Rektor og assisterende rektor ved Glommasvingen skole kunngjorde tirsdag at de har levert sin oppsigelse. Onsdag møtte ingen lærere opp, og skolen måtte derfor holde stengt.

De ansatte protesterer mot oppsigelsene i toppledelsen, skriver lokalavisen Glåmdalen.

– Grunnet mangel på personal er det ikke forsvarlig å holde skolen oppe i dag. Elever som er kommet til skolen må hentes, heter det i en melding fra skolen ifølge avisen.

Tirsdag ble det kjent at rektor Ingrid Maria Ulheim og assisterende rektor Unni Annette Mundal har sagt opp sine stillinger ved Glommasvingen skole i Sør-Odal. Skolen har om lag 900 elever og over 100 ansatte. Skolen ble ferdigstilt i 2019 og har ifølge Glåmdalen vært preget av hyppige endringer i personalet siden oppstarten.

Etter at oppsigelsene ble kunngjort, ble det sendt ut en ny melding til alle foreldre og foresatte. I meldingen uttrykker lærerne sin bekymring og ønsker at både Ulheim og Mundal skal fortsette i sine nåværende roller.

Meldingen er signert av «alle ansatte ved Glommasvingen skole».

– Vi har dessverre i dag mottatt beskjeden om at rektor og assisterende rektor har sagt opp sine stillinger. Som ansatte ved skolen ønsker vi at både Ingrid og Unni skal bli værende i sine nåværende roller. Slik det er på Glommasvingen skole nå, er det mer stabilt enn det vi som ansatte har opplevd siden skolens oppstart. Ting er i ferd med å bli satt i system, som i all hovedsak er dagens kompetente ledelse sin fortjeneste. Dette er med på å skape trygghet og forutsigbarhet for både elever og ansatte. Vi, de ansatte, har et sterkt ønske om å beholde den nåværende ledergruppa slik at det skapes stabilitet for alle på Glommasvingen skole.

mest lest