Når Ukraina-krigen når sitt tredje år, møter infanteriet i 59. brigaden en nedslående realitet: de mangler både soldater og ammunisjon for å stå imot de russiske styrkene.
En ukrainsk offiser for en betydelig militær enhet, kjent under kallenavnet «Tygr», estimerer at kun 60-70 prosent av de flere tusen mennene som var en del av brigaden ved starten av krigen, fortsatt er i tjeneste. De resterende har enten blitt drept, såret eller har blitt fritatt på grunn av faktorer som alderdom eller sykdom, skriver Reuters.
Ifølge nyhetsbyrået har de store tapene forårsaket av russiske styrker blitt forverret av forferdelige forhold på østfronten, der frossen jord har blitt til tykk gjørme i uvanlig varme temperaturer, og skaper problemer for soldatenes helse.
«Været er regn, snø, regn, snø. Folk blir syke med en enkel influensa eller halsbetennelse som resultat. De er ute av spill en stund, og det er ingen som kan erstatte dem,» sa en kompanisjef i brigaden med kallenavnet «Limuzyn» til Reuters. «Det mest akutte problemet i enhver avdeling er mangel på personell.»
Idet den andre årsdagen for invasjonen den 24. februar nærmer seg, ser det ut til at Vladimir Putins Russland er på fremmarsj i en konflikt som blander utmattende skyttergravskamp, lik den fra første verdenskrig, men med avansert dronekrigføring.
Moskva hevdet en betydelig seier i helgen da de tok kontroll over Avdiivka i den sterkt omstridte østlige Donetsk-regionen. En talsperson for den 3. separate stormbrigaden, en av enhetene som prøvde å holde byen, sa at forsvarerne var i mindretall med syv mot én.
Reuters har intervjuet over 20 soldater og kommandører fra infanteri-, drone- og artilleriavdelinger på ulike deler av de 1000 kilometer lange frontlinjene i øst og sør i Ukraina. Selv om de fortsatt er motiverte til å kjempe mot den russiske okkupasjonen, snakket de om utfordringene med å holde tilbake en større og bedre forsynt fiende, samtidig som militær støtte fra Vesten avtar til tross for oppfordringer om mer fra den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj.