Helsedirektoratet dro på musikkfestival – kostnad 1,2 millioner

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 21. juni 2024 | 20:12

Torsdag denne uken reiste 700 helsebyråkrater på musikkfestival i Oslo. Det ble ikke en billig fest.

De ansatte i Helsedirektoratet og Direktoratet for e-helse skal slås sammen. Da må man selvfølgelig «bonde». Og det skjedde til gangs under årets sommerfest for byråkratene. Alle ansatte fikk festivalpass til 1495 kr og en matbong til 250 på Over Oslo på Grefsenkollen.

Skattebetalerne punger ut. Til sammen: 1,22 millioner kroner. 

Dagens Næringsliv har satt byråkratene utskeielser i kontrast til andre saker. En sykepleier i Oslo skrevt et leserinnlegg i VG om at de måtte betale for julebordet selv.

Under pandemien fikk ansatte ved sykehuset i Telemark en paraply i julegave. I Aftenposten fortalte en fylkesleder fra Sykepleierforbundet fra samme forbund at de «får knapt kaffe på møter vi er på i jobbsammenheng.»

– Jeg anser at dette er en fin måte bygge kultur på. De ansatte i Helsedirektoratet gjør en kjempeinnsats. Det å bygge et nytt direktorat og la ansatte møtes på en sånn måte anser jeg som et godt valg, sier divisjonsdirektør i Helsedirektoratet, Nina Aulie, til DN.

Reagerer

En som ikke er like fornøyd, er FrPs Bård Hoksrud.

– Jeg tror dette oppfattes umusikalsk i den situasjonen helsetjenesten står i. Dette er ikke de som møter pasienter og kunder hver eneste dag. Det er de som står på gulvet som burde fått denne muligheten, sier Hoksrud og omtaler den drøye millionen som «mye penger».

Tar ikke selvkritikk

– Jeg er veldig glad for at vi kan sette pris på de ansatte i slik kulturbygging. Det er viktig for oss, svarer Aulie.

mest lest