Gutt slått til tårer – tvunget til å kysse føttene til migranter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. august 2023 | 11:33

Belgisk gutt slått til tårer, tvunget til å kysse føttene til migranter i video.

En gutt ble ydmyket og slått til tårer av en «mobbegjeng» av invandrerungdommer i Zelzate, en region i Belgia, ifølge en video som gikk viralt på sosiale medier i forrige uke.

Ifølge en video som sirkulerte på nettet, omringer seks ungdommer en gutt. Gjengen tvinger ham til å gå ned på kne og kysse føttene deres.

– Kyss, kyss, krever gjengen. Etter at gutten etterkommer deres forespørsler med makt, blir han slått i hodet og ansiktet flere ganger. Gjengen ler og går.

Identiteten til gjengmedlemmene som var involvert i det kriminelle angrepet, som angivelig skjedde 11. august, ble ikke umiddelbart avslørt av politiet.

Ifølge den nederlandske avisen Brabants Dagblad, fant hendelsen sted ved en idrettshall i den belgiske kommunen Zelzate, nær grensen til Nederland.

Videoen har vakt sterke reaksjoner fra lokalpolitikere og det bredere konservative miljøet over hele Europa.

– Vi tar dette på største alvor. Det er skremmende det som skjer i disse bildene. Jeg fordømmer denne typen oppførsel med hver fiber i kroppen min, sier Brent Meuleman, ordfører i Zelzate og medlem av det sosialistiske partiet Vooruit.

– Fornærmedes foreldre tok kontakt med meg i går kveld for å anmelde hendelsen. Politiet har etterforsket i hele dag. Jeg håper disse gutta blir identifisert og at rettferdighet vil bli servert for offeret, la han til.

Ordføreren i Zelzate utstedte en midlertidig ordre som tillot politiet å sjekke identifikasjonen av barn mellom 10 og 18 år for å hjelpe etterforskningen.

Du kan se videoen med å se tweet fra Eva Vlaardingerbroek på X (Twitter).

En annen video – som ble spilt inn i nærheten av overfallet på gutten – viser folk som drar en jente i håret og slår henne i ansiktet mens hun ligger på bakken. En slektning av jenta skal ha sagt at hun er redd for å forlate huset etter hendelsen.

mest lest