Professor om Covid-19 vaksine for barn: – Kan forårsake «utilsiktet skade»

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. oktober 2022 | 07:15

Det å anbefale Covid-19-vaksinen for barn kan svekke allmennhetens tillit til vaksiner, ifølge en professor i USA.

USAs senter for sykdomskontroll «CDC» besluttet torsdag å legge Covid-19-vaksinen til listen over anbefalte barnevaksiner, skriver Fox News.

– Uten å publisere kliniske prøvedata, kan det forårsake «utilsiktet skade», sa Marty Makary, som er professor på universitet «Johns Hopkins School of Medicine».

Han advarer at det vil øke vaksine nøling rundt barnevaksinasjoner. CDC anbefaler nå Covid-19 vaksine til barn ned til 6 måneder gamle.

Les også: FHI er bekymret: – Virus vil vende tilbake

Covid-vaksinen er den første vaksine som legges til CDCs liste uten å tilby kliniske data, sa Makary til «America Reports». Han mener at beslutningen om å anbefale Covid-vaksinen som et krav for små barn uten å bevise klinisk nytte, vil kunne svekke publikums tillit til barnevaksiner generelt.

– Det truer troverdigheten til MMR og polio og mange andre vaksiner som det har tatt 50 år å bygge tillit til, advarte Makary.

– Nå spør foreldrene hvor er de kliniske dataene for å støtte denne vaksinen hos små friske barn. For omikronvaksinen, som er den nåværende vaksinen som anbefales, ble de menneskelige forsøkene aldri offentliggjort. I stedet ga Pfizer og Moderna en pressemelding, der de underliggende dataene er topphemmelige, forklarte Makary.

Florida-guvernør Ron DeSantis, sier han er imot obligatoriske Covid-19-vaksine for barn

– Så lenge jeg sparker og skriker, vil det ikke bli noen «Covid-mandater» for barna dine, sa DeSantis på torsdag.

Guvernøren sa at hans kontor har mottatt spørsmål om CDC legger til vaksinen, og om skoler vil pålegger studenter å bli vaksinert mot korona viruset.

DeSantis mener det er feil å sammenligne vaksiner som har eksistert i flere tiår med Covid-19 vaksinen. Han legger til at de fleste foreldre i Florida har valgt å ikke vaksinere små barn.

Ny studie: Koronavaksinen påvirker menstrasjonssyklusen

mest lest