Kraftige russiske angrep ved Bakhmut

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. november 2023 | 07:15

Det ukrainske militæret rapporterer om økt intensitet i Russlands angrep mot landsbyen Klisjtsjijivka ved Bakhmut. Landsbyen ble gjenerobret av Ukraina i september.

Det skriver Reuters.

I den lille byen Avdijivka utenfor Donetsk er det intense kamper med betydelig blodsutgytelse, der Russland gradvis har avansert.

Ukrainske militærledere melder nå om forsterkede angrep fra Russland mot Klisjtsjijivka, som ligger på et høydedrag fem mil nord for Donetsk.

– Russiske okkupantstyrker har brakt inn reservister og har gått til angrep, sier talsperson Volodymyr Fityo til nasjonal TV.

– Elleve angrep har blitt slått tilbake det siste døgnet. Fienden forsøker å fordrive våre menn fra forsvarsposisjonene rundt Klisjtsjijivka, sier han.

Russiske beretninger sa at Moskvas styrker hadde slått tilbake mer enn 30 ukrainske angrep i og rundt Bakhmut den siste uken. Det russiske forsvarsdepartementet rapporterte om mer enn to dusin angrep nær Kupiansk i Ukrainas nordøst på en uke.

Russland overtok kontrollen over selve Bakhmut i mai etter intense kamper som varte i månedsvis. På det tidspunktet var byen nesten fullstendig ødelagt.

Ukrainske styrker har ikke klart å gjenvinne de områdene de håpet på under motoffensiven som ble startet for fem måneder siden.

mest lest