Gir 623 millioner til grønne prosjekter: – Alt skal bli grønnere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 21. desember 2022 | 08:13

– Vi holder på med den største omstillingen av norsk økonomi noensinne, sier næringsminister Jan Christian Vestre til E24.

Etter at årets tildelingsrunde fra Grønn plattform er klar, så får 11 forsknings- og innovasjonsprosjekter får til sammen 623 millioner kroner fra den offentlige støtteordningen, skriver E24.

– Vi holder på med den største omstillingen av norsk økonomi noensinne. Alt skal bli grønnere. Det er private bedrifter skal lede an i den omstilling, med det offentlige som supporter, sier Vestre.

Hurtigruten skal jobbe med utvikling nullutslippsskip, mens andre skal lage ladeløsninger til havs for batteridrevne skip. Det er hydrogenprosjekter knyttet til både transport og lagring på listen over prosjekter som nå får støtte.

– Jeg er glad for å se at det er stor bredde og mangfold i prosjektene som får midler. Det som er veldig fint er at flere av prosjektene svarer på de store utfordringene vi må løse dette tiåret, sier Vestre.

Les også: Sissener mener Vestre «grafser til seg» statens penger til egen møbelfabrikk

Grønn plattform skal gi bedrifter og forskningsinstitutter støtte til å utvikle klima- og miljøvennlige løsninger.

Det ble totalt lyst ut 750 millioner gjennom Grønn plattform-ordningen i 2022, men det ble delt ut 623 millioner i denne runden.

Han blitt spådd å «gå til gokk» av Spetalen, men Vestre forsvarer statens batterisubsidier

mest lest