Lurås #11 med Vebjørn Selbekk: Kristen tro, menneskets «falne natur», islam, profeten Muhammed, kjendisstatus, ytringsfrihet, drapstrusler

Avatar photo
Publisert 22. mars 2023 | 23:03

Vebjørn Selbekk (53) ble for alvor kjent da han som redaktør i den kristne avisa Magazinet i 2006 publiserte en faksimile av Lars Vilks tegninger av profeten Muhammed i Jyllandsposten som satte i gang den såkalte «karikaturstriden». Selbekk fikk drapstrusler og måtte flytte med familien til hemmelig adresse. Daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre tok avstand fra Selbekk.

Selbekk ble senere redaktør for den kristne avisa Dagen.

Nå er Selbekk nærmest som kjendis å regne, og har blant annet deltatt på Farmen kjendis på TV 2. Han er også medlem i Kringkastingsrådet og har sittet i Ytringsfrihetskommisjonen.

I denne podkasten snakker Selbekk om sin kristne tro og om sitt syn på islam. Lurås og Selbekk diskuterer og er også noe uenig i hvor god ytringsfriheten egentlig er i Norge. Og hva tilstanden egentlig er i de etablerte mediene. Man kommer også inn på krigen i Ukraina, som Selbekk mener det er verdt for ukrainerne å dø for. Invasjonen og krigen viser menneskets «falne natur», mener Selbekk.

Derfor skriver vi om Lars Gule

mest lest