Kommune må utstyre ansatte med skuddsikre vester

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. april 2024 | 07:42

Drammen kommune sørge nå for at de ansatte som utfører inspeksjoner i kommunale boliger utstyres med skuddsikre vester og varslingssystemer.

Det kommer etter en økning av utagerende leietakere, skriver Drammens Tidende.

Styreleder i Drammen Eiendom KF, Anita Winsnes, opplyser til avisen om et stadig tøffere arbeidsmiljø og en stor økning i hærverk og «hard bruk» av kommunale boliger.

Selskapet er ansvarlig for driften og vedlikeholdet av mange av kommunens bygninger, inkludert om lag 1.400 kommunale boliger.

På grunn av økende hærverk det siste året, må kommunen stadig rykke ut for å reparere skader eller inspisere tilstanden til boligene.

– De siste fire-fem årene har vi sett en tendens med økt utagering fra beboere, noe som kan gå ut over sikkerheten for våre ansatte. De siste to-tre årene har vi hatt et større fokus på dette problemet, og har blant annet hatt flere kurs i hvordan man skal håndtere kritiske situasjoner og bevisstgjøring rundt denne problemstillingen, sa Winsnes til DT.

Hun informerte avisen om at de nå aldri sender ansatte ut alene på slike oppdrag og at de også sørger for at de ansatte er utstyrt med vernevester.

– Dette er kniv- og skuddsikre vester. I tillegg er de utstyrt med varslingsutstyr via mobiltelefonen sin, sier Winsnes.

mest lest