Strømselskap legger ned: – Kunder har utnyttet strømstøtte-ordningen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 22. desember 2022 | 04:18

Det er strømselskapet Tinde Energi som legges ned, etter flere negative opplevelser og foretaksstraff fra Forbrukertilsynet.

Det bekrefter administrerende direktør Raymond Henriksen overfor TV 2.

– Jeg synes det er kjedelig og jeg beklager særlig overfor de mange lojale kundene våre som nå vil stå uten strømleverandør, sier Henriksen.

Han mener kunder har utnyttet strømstøtte-ordningen.

– Vi har dessverre opplevd at både privatkunder og bedriftskunder har utnyttet strømstøtte-ordningen og økt strømforbruket sitt dramatisk samtidig som de har en fastpris-avtale. Vi har flere eksempler på at det er opprettet ladeklubb, folk har satt opp store dataservere opp mot Bitcoin og enkelte har til og med satt panelovner ute på terrassen for å bruke mer strøm og dermed tjene på strømstøtte-ordningen, sier Henriksen til TV 2.

Les også: Strømkrisen er politikerskapt

De gjenværende kundene i Tinde ble 30. november varslet om nye vilkår, som blant annet betyr at selskapet fra nyttår vil kreve at strømstøtten kundene får fra staten skal tilfalle selskapet.

Forbrukertilsynet fattet et vedtak dagen etter om overtredelsesgebyr mot Tinde Energi på 3 millioner kroner, og et gebyr mot daglig leder på 400.000 kroner etter brudd på markedsføringsloven.

Tinde Energi vil avvikle kundenes forhold til selskapet forløpende og senest 4. januar er det slutt på leveransene fra selskapet.

Jobber med en hemmelig strøm-plan – vil løsrive strømprisen fra Europa

mest lest